Saaristoreitin kesäkauden avajaiset Nestorinrannassa – Rasti- ja Norppa II-lautat kohtaavat

Niina Kuuva avaa lauantaina Saimaan saaristoreitin Nestorinrannassa.

Saimaan saaristoreitin kesäkausi avataan Nestorinrannassa lauantaina 22.toukokuuta 2021 klo 13.

Viime vuonna reiteillä polki lähes 5000 matkailijaa ja nyt määrän odotetaan kasvavan merkittävästi. Matkailijoiden palvelemiseksi Saimaan Saaristoreitin reitit ja muut tarpeelliset tiedot on koottu verkkoon osoitteeseen www.saimaacycling.fi/pyoralautat/. Saaristoreitin pyörälauttojen, M/S Norppa II ja uusi M/S Rasti, reitit, aikataulut ja liput voi nyt hakea ja ostaa helposti ennakkoon Matkahuollon digitaalisissa palvelukanavissa.

Matkahuollon palvelu antaa matkailijoille mahdollisuuden suunnitella reittinsä ja ostaa lippunsa yhdestä kanavasta. Yhteistyön kunniaksi Oy Matkahuolto Ab:n toimitusjohtaja ja Puumalan kesäasukas Janne Jakola on haastanut alueen päättäjiä mukaansa sähköpyöräilemään Puumalan Saaristoreitin lauantaina 22.5.2021.

 

Puumalan kunnanjohtaja Niina Kuuva lausuu avaussanat. Myös Ruokolahden nykyinen kunnanjohtaja Matias Hilden ja Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön puheenjohtaja Ilkka Nokelainen Imatralta ovat mukana avajaisissa.

Polkuhaasteen ovat vastaanottaneet Etelä-Karjalan virkistyssäätiön toimitusjohtaja Hanna Ollikainen ja Ketjureaktiohankkeen koordinaattori Matti Moller, maakuntajohtaja Satu Sikanen Etelä-Karjalan liitosta, kehitysjohtaja Markku Heinonen Lappeenrannan kaupungista, matkailujohtaja Maisa Häkkinen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä, erityisasiantuntija Martti Tulenheimo Pyöräliitosta ja pyöräreittejä suunnitellut Jaakko Hasu Ruokolahden kunnasta.

Menen avaamaan saaristoreitin kesäkauden, mutta polkeminen tapahtuu myöhemmin kesällä. Olen kyllä toissa kesänä polkenut saaristoreitin, ilman sähköpyörää, vanhalla mankelilla, Niina Kuuva kertoo.

 

Rasti ja Norppa II-lautat kohtaavat ja tekevät vaihdon Lintusalon laiturissa. Kuuvan mielestä tässä näkyy kahden alueen voimainponnistus kahden alueen rajalla. Etelä-Karjalaan on saatu hyvä kehitysmalli Puumalan saaristoreitistä.

-Tämä on hyvää maakuntien välistä yhteistyötä. Mielenkiintoinen tämä matkahuoltokuvio, kun voi varata eri liikkumismuotoja. Jos ei halua käyttää omaa autoa, niin julkisillakin voi saavuttaa saaristoreitin. Tämä on hienosti paketoitu, Kuuva lisää.

 

Nestorinrannan isäntä Matti Viialainen kertoo, että mukaan on tulossa haastetuiden lisäksi muutamia saaristolaisia koronarajoitusten puitteissa ja tarjolla on lohisoppaa. Hän muistuttaa, että sisävesilaivojen aikaan vesiliikenteellä oli tärkeä merkitys saariston asukkaille kaupanteon, rahdinkuljetuksen ja  liikkumisen osalta.

-Höyrylaivojen aikaan ihmiset kokoontuivat saaristossa tiettyihin paikkoihin myös ihan vain laivoja katsomaan. Yksi tällainen paikka oli muun muassa Repolan virralla, Viialainen kertoo.