Kiihtymisvaihe edellyttää kasvomaskin käyttöä kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja

Kuvassa taksiautoilija Seppo Lasaroff. Kuva: Hanna-Mari Tyrväinen.

Essoten alueella, mukaan lukien Puumala, on siirrytty epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Essote on antanut 1.12. suosituksen kiihtymisvaiheessa noudatettavista toimista ajalle 2.12.-21.12. Puumalassa tämä tarkoittaa muun muassa suositusta välttää vierailuja palvelutalossa ja hoitoyksiköissä. Lisäksi kasvomaskia tulee käyttää kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja. Lue suositukset täältä.

Puumalassa tämä tarkoittaa kunnan tiedotteen mukaan lisäksi seuraavaa:

Yli 10 hengen kunnan järjestämät ryhmätoiminnot (esim. kansalaisopiston kurssit, liikuntaryhmät tai muut ohjatut toiminnot) perutaan 21.12. saakka. Tätä pienemmät ryhmät voivat toimia lukukauden loppuun, edellyttäen että turvaväleistä voidaan huolehtia riittävällä tavalla. Lisäksi ryhmien osallistujilta edellytetään kasvomaskin käyttöä, pois lukien liikuntatilanteet. Tämä rajaus ei koske sellaista ryhmätoimintaa, joissa osallistujat ovat muutenkin tekemisissä päivittäin keskenään (esimerkiksi koulun kerhot), eikä lasten (alle 12-vuotiaat) toimintaa. Joissain yksittäisissä tapauksissa voi olla tiukempiakin rajoituksia.

 

Puumalan kirjasto pysyy avoinna, mutta asiakasmäärää rajoitetaan. Tarkemmin kirjaston toiminnasta tiedottaa keskiviikon 2.12. aikana Mikkelin seutukirjasto.

Puumalan kunnantalo on avoinna normaalisti, mutta suosituksena on asiointi vain välttämättömissä tarkoituksissa. Ensisijaisesti suosittelemme asioimaan sähköpostilla tai puhelimitse. Kunnan vaihde palvelee numerossa 015 888 9500 ja sähköpostilla kunta@puumala.fi

Itsenäisyyspäivän juhlaan ei yleisö voi osallistua paikan päällä, mutta juhla striimataan Puumalan seurakunnan Facebook-kanavalla.

Kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille Puumalassa maanantaisin. Lue lisää ESSOTE:n sivuilta.

Essoten tilannekuva koronavirukseen löytyy täältä. Sivuilta löytyy mm. tietoa siitä mitä tehdä jos epäilee koronatartuntaa.