Norppa sai lakkinsa ja tällä kertaa myös koronamaskin

Norpalle puettiin myös tuubihuivi.

Perinteinen norpan lakitus suoritettiin tänä vappuna striimattuna.  Norppapuistossa ei järjestetty yleisötilaisuutta koronatilanteen ja kokoontumiskiellon vuoksi, mutta sen sijaan Puumalan kunnan Facebook-kanavalla nähty livelähetys sai kotikatsomoissa lähes tuhat katselukertaa.

Tilaisuuden musiikista vastasivat Eeva-Liisa Isosaari ja Tuomo Reponen. Vappupuheen piti kunnanjohtaja Matias Hilden, joka lakitti norppapatsaan yhdessä markkinointipäällikkö Tuula Vainikan kanssa. Norpalle puettiin samassa yhteydessä myös Puumala-aiheinen tuubihuivi koronamaskiksi.

Kunnanjohtaja muistutti, että vappua on syytä viettää pienellä porukalla. Hän näytti samalla tippaleivän avulla, kuinka sitä voi viettää turvallisesti korona-aikaan. Hilden otti tippaleivän käteensä, joka kuvasti normaalia vappua, jolloin kokoonnutaan tiiviisti yhteen isolla porukalla. Kun tippaleivän laittoi muovipussiin ja hakkasi vasaralla päälle, vappuherkku hajosi pieniksi murusiksi.

– Nyt meillä on siinä koronaturvallinen vapunvietto eli ollaan vähän hajallaan ja vietetään pieniä juhlia vain perheen kesken. Tippaleivän syöminenkin on nyt paljon helpompaa näin, kun syö murusia, hän totesi.

Kuvat Eeva-Liisa Isosaari