Kunkkukertoimia

LV Tuula NärvänenHaluatko miljonääriksi? En minäkään. Monta kertaa on tullut luettua tarinoita aikojen saatossa lottomiljoonia voittaneista. Ja niistä liian suurten rahojen tuhoamisista – entisistä lottovoittajista. Muhkeat jättipotit houkut-televat monia. Ymmärtäähän tuon; ylimääräisillä euronipuilla voisi toteuttaa monia sellaisia haaveita ja unel-mia, jotka ovat vain rahan kautta toteutettavissa.
Veikkaus yhtiönä kerää ”vapaaehtoisia verorahoja” ruokkimalla tällaista haaveajattelua. Ajattelun tueksi teh-dään pelaaminen helpommaksi ja vaivattomammaksi koko ajan. Pelaajat on rekisteröity ja kortitettu niin, että vielä jonkun roposen voitettuaan pelaaja on helppo koukuttaa laittamaan nämäkin ”suurvoitot” kiertoon. Ettei tarvitse monen mutkan kautta Panamalle asti lähetellä. Rekisteröityä pelaamista on sittemmin vielä enti-sestään helpotettu: vilauta ajokorttia, Kela-korttia tai …no…mitä vaan…korttia – niin jo voittoja ropisee peliti-lille.
Tiesittekö, että kaikkien näiden yhteenlaskettujen markkinointiponnistusten ja jatkuvien peliuudistusten on ollut määrä lisätä killinkejä köyhtyvän valtion kirstun pohjalle. Pelaajat ovat kuitenkin reagoineet tällaisiin harkittuihin toimenpiteisiin vähän olkapäitään kohautellen. Markkinamiesten täytyisi olla enemmän ajan tasal-la ja kansan ”hermolla” tajutakseen, että nämä toimenpiteet eivät pelkästään riitä.

Televisiomaailmassa on jo pitkään ollut suuressa kansansuosiossa erilaiset tosi-tv-sarjat ja -tuotannot. Näiden koukuttavien ohjelmien päähenkilöihin ja ”tähtiin” voi niin helposti samaistua ja heidän tekemisiinsä uppou-tua. Veikkaus seuraa myös sangen kiinnostuneena ajan trendejä ja imee vaikutteita näistä sarjoista lähitulevai-suudessa lanseerattaviin markkinointikampanjoihinsa.
Jo jonkin aikaa edellä mainitun yhtiön valikoimiin kuulunut Naapurit-peli on saamassa nyt uusia vaikutteita tästä reality-maailmasta. Veikkauksen jaettavat voittovarat vähenevät ja joku ehti jo mennä tekemään kyselyn Kuluttaja-asiamiehelle tästä Veikkauksen sloganista ”Suomalainen voittaa aina”. Että mitä se tarkoittaa, kun ei sitä voittoo ny oo tullukkaa”…. niin rahapeliyhtiö päätti pistää koko kansalle jauhot suuhun täydellisellä yllätystempauksella.

Naapurit-arvonnan pikavoittona voit saada naapurit vierailulle! Mitäs tästä rahasta! Aletaan elvyttää unohduksiin vaipunutta, entisaikaista kyläilykulttuuria uusiin ulottuvuuksiin. Ennaltaehkäistään syrjäytymistä! Mahtavaa! Uutuutena on jokapäiväisen arvonnan ja sen sunnuntaisin tapahtuvan viikon pääarvonnan lisäksi myöhäisillan arvonta!! Ja voitot ovat nostettavissa heti arvonnan päätyttyä, saman tien!
Että älä käy liian aikaisin nukkumaan, koska varsinkin harvaan asutulla haja-asutusalueella voi kestää jonkin aikaa ennen kuin voittosi saapuu kotiovellesi. Jos olet laittanut rastin ruutuun ”kunkkukerroin” – voi ovellasi seisoa hetken päästä raavas uros. Ja jos lisäksi laitoit rastin ruutuun ”tuplakertoimet” – heitä voi olla ihan kak-sin kappalein. Tasa-arvovaltuutettu tulee epäilemättä vaatimaan kuponkiin myös vaihtoehdon tälle urokselle. Voitto on kuitattava heti sen saavuttua. Viralliseen valvojaan voi olla yhteydessä jos voitto ei miellytä. Hän kuitenkin todennäköisesti ilmoittaa sinulle, että lahjahevosen suuhun ei kannata kurkistella. Tästä mainitaan sillä pienellä kirjoitetulla tekstillä. Kupongin takapuolella. Nyt sunnuntaisin on peräti viisi päävoittoarvontaa!! Että ei muuta kun pelailemaan, ystävät.

Tuula Närvänen