Selkeä ei kaivostoiminnalle

Runsas joukko maanomistajia, mökkiläisiä ja kuntalaisia oli kiinnostuneita malminetsintäluvan saaneen Hannu Makkosen tiedotustilaisuudesta ja keskustelutilaisuudesta eilen Sulkavan vanhalla Kaartilankosken koululla.

Puumalan kunnanvaltuusto on antanut julkilausuman, jonka mukaan kaivostoiminta on liian suuri uhka Saimaan matkailuelinkeinolle sekä luonto- ja virkistysarvolle. Puumalan ja Sulkavan kunta ovat molemmat allekirjoittaneet Järvi-Suomen peruskirjan vuonna 2019 ja sitoutuneet turvaamaan alueen puhtauden, monimuotoisuuden ja elinvoimaisuuden myös tuleville sukupolville.

Julkilausumassa sanotaan myös, että ”Saimaa, rauha ja puhtaus ovat Puumalan menestyksen ja strategian avaintekijöitä ja tämä vahvuus on korostunut menneenä poikkeuksellisena keväänä.”

Puumalan ja Sulkavan kunnat ovat vuonna 2019 allekirjoittanut Järvi-Suomen peruskirjan ja sitoutunut turvaamaan alueen puhtauden, monimuotoisuuden ja elinvoimaisuuden myös tuleville sukupolville.

 

Sulkavan vanhalla Kaartilankosken koululle saapui noin sata kuntalaista, mökkiläistä ja maanomistajaa ja järjestelyistä vastaavaa kuuntelemaan asiantuntijoita ja keskustelemaan malminetsintäluvan aiheuttamasta epätietoisuudesta ja peloista.

Tilaisuudessa olivat yleisön kysymyksiin vastailemassa malmigeologi Hannu Makkonen Suomen Malmitutkimus Oy:stä, lakimies Leena Kristeri MTK:sta, Tukesin ylitarkastaja Ilkka Keskitalo sekä Sulkavan kunnanjohtaja Juho Järvenpää ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli.

 

Lue lisää yksityiskohtia keskusteluillasta huomisesta Puumala-lehdestä!