Puumalassa työskentelee Suomen ensimmäinen muuttoagentti

Seija Paksu aloitti Puumalan muuttoagenttina 14.4. Kuva: Juhis Ranta

Suomen muuttoagentti nro. 01 on Seija Paksu. Hän näkee Puumalassa valtavasti potentiaalia

Juhis Ranta

–Kun ensimmäisen kerran kävin Puumalan kirkonkylällä ja kävelin keskuskatua alaspäin. Saavuin satamaan ja ajattelin, että wou, tämähän on tällainen eurooppalainen satamakaupunki. Ihan uskomaton paikka, kertoo Puumalan muuttoagentti Seija Paksu ensikohtaamisestaan Puumalan kirkonkylän kanssa.

Missään muualla Suomessa ei ole töissä henkilöä nimikkeellä muuttoagentti. Puumalan uusi, aluksi reilu vuoden Puumala kodiksi -hankkeeseen palkattu muuttoagentti auttaa Puumalaan muuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä käytännön haasteiden ratkaisemisessa. Korona-aika on vaikuttanut siihen, että ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia etsimään kotipaikkaa mökkipaikkakunniltaan. Puumalassakin monet muuttajat ovat kesäasukkaita, jotka muuttavat vapaa-ajan asuntonsa vakituiseksi asunnokseen.

–Vapaa-ajan asuntoon ja vakituiseen asuntoon on erilaiset lainsäädännön vaatimukset, näitä asioita selvitän muuttajien kanssa. Teen tietysti tiivistä yhteistyötä rakennustarkastajan kanssa ja erityisesti etsin ihmisiä, ketkä ovat kiinnostuneita Puumalaan muuttamisesta, kertoo Paksu.

 

Lue lisää Puumalan muuttoagentista ja muista ajankohtaisista asioista 30.6. ilmestyneestä Puumala-lehdestä.