Puumalan seurakunnan liittämistä Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan selvitetään

Oma kirkko on puumalaisille tärkeä. Kuva: Juhis Ranta

Puumalan kirkkoherra painottaa hengellisen työn jatkumisen tärkeyttä.

Juhis Ranta

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin tammikuussa määräämä selvitysmies KTM Sami Lahtiluoma esittää, että Puumalan seurakunta yhdistettäisiin Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan ja Sulkavan seurakunta Savonlinnan seurakuntaan. Juvan seurakunta säilyisi ehdotuksessa toistaiseksi itsenäisenä.

Esitystään Lahtiluoma perustelee sillä, että Puumalasta koetaan olevan luontainen yhteys Mikkeliin, ratkaisu olisi pidempiaikainen kuin Juvan, Sulkavan ja Puumalan seurakuntien liitos. Lisäksi Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnalla on jo olemassa alueseurakuntarakenne, jota voitaisiin soveltaa myös Puumalan kohdalla. Yhdistämisellä on tarkoitus turvata Puumalan seurakuntatoiminnan jatkuminen.

Lue lisää kirkkoherra Helena Castrénin ja Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkisen ajatuksia aiheesta Puumala-lehdestä 9.6.