Satamakamera toimii jälleen

Uusi satamakamera asennettiin paikalleen viime viikon tiistaina. Kuva: Puumalan kunta.

Siltatornin kupeessa olevasta kamerasta on totuttu tarkistamaan netin välityksellä Puumalan vallitseva sää ja meno satama-alueella, joka on ollut tärkeää etenkin paikkakunnalle saapuville mökkiläisille. Näköyhteys katkesi maaliskuussa, mutta nyt Puumalansalmea voi jälleen ihastelella reaaliaikaisesti.

Satamakamera näkyy linkitetysti myös Puumala-lehden verkkosivuilla, jossa on kesäkuukausina noin 20 000 kävijää. Puumala-lehteä kustantava Puumala-Seura ei aio kuitenkaan enää uusia rikki mennyttä ylätorin kameraa.

Puumala-lehden päätoimittaja Tiina Judén sanoo, että ylätorin kameran hankintaa harkittiin, mutta kustannukset asennuksineen sekä ylläpito olisivat nousseet nykytekniikalla sen verran korkeiksi, että aikeista päätettiin luopua.

-Itse pidän Puumala-Seuran tärkeimpänä tehtävänä paikallislehden tuottamista ja toimittamista. Sen avulla pyrimme kertomaan mahdollisimman kattavasti Puumalan asioista ja tapahtumista kahden toimittajan voimin, sanoo Judén.

Puumala-lehdessä on lisää juttua satamakameran kustannuksista ja livekuvan laajuudesta.