Tieliikennealue ei ole leikkikenttä

Risteysalueella pyörittelystä olisi saanut sakkoja ja pitkän ajokiellon, jos poliisi olisi tullut paikalle.

Nuorten autoilijoiden keskuudessa ilmennyt kevätvillitys jättää mustat raidat asfalttiin. Puumalassa on poltettu autonrenkaita asfalttipintaa vasten kumit ulvoen ja taajama-alueelle on levinnyt muutakin kuin pelkkä kitkerä käry ja paksu savupilvi. Renkaiden polttaminen yleisellä tieliikennealueella on aina rikos.

– Epäilen, että syynä on näyttämisen tarve. Kun tällaista tavataan, seuraukset kuljettajalle ovat huomautuksesta liikennevirhemaksuun ja sakkoihin tai jopa ajokieltoa, tapauksesta riippuen, sanoo Itä-Suomen Poliisilaitoksen Savonlinnan poliisiaseman liikenneryhmänjohtaja ylikonstaapeli Pekka Lötjönen.

Renkaiden polttoa harrastetaan moottoriajoneuvojen kiihdytys- ja nopeuskilpailuissa suljetulla kilpa-alueella. Renkaat lämmitetään juuri ennen starttia, jotta niissä on parempi pito. Ei Puumalan yleisellä tieliikennealueella.

Lötjönen muistuttaa, ettei tieliikennealue ole leikkikenttä.

-Siellä ei leiki lapset, eivätkä vanhemmat. Se on tarkoitettu turvalliseen liikkumiseen. Tällaisella toiminnalla voi aiheuttaa vaaraa muulle liikenteelle.

Luet aiheesta lisää tänään ilmestyneestä Puumala-lehdestä.