Keskijänniteverkot tarkastetaan helikopterilennoilla

Järvi-Suomen Energia tarkastaa parhaillaan keskijänniteverkkoa helikopterilennoilla. Helikopteri laskeutui tunti sitten tankattavaksi infopurjeen kohdalle ja kopteri jatkoi hetki sitten matkaa Oritsaloon.

Vuosittain tehtävällä tarkastuslennolla katsotaan, tarvitseeko keskijänniteverkon alueella tehdä esimerkiksi puunraivausta, jos linjoille on kaatunut puita. Johtoverkko kuvataan lentäessä.

-Kävimme aamulla Partalansaaressa. Keskijänniteverkon linjoilla on raivaamista. Siellä oli vähän kallistuneita puita. Johdoissa näkyi pieniä säievaurioita ja koukkuja oli irti. Kaikki kirjataan ylös toimenpiteitä varten, kertoi helikopterilennolla mukana ollut verkostoinsinööri Asko Kauhanen Järvi-Suomen Energiasta.

Helikopterikeskuksen lentäjä Dennis Nygård kertoi, että tarkastuslennoilla laskeudutaan niin lähelle verkkoa kuin se on mahdollista.

Puiden latvakorkeus on rajoittava. Jos puut ovat matalia, niin mehän menemme niin lähelle kuin pääsemme ja on turvallista lentää.

Kun Nygård ja Kauhanen lähtivät ruokatauolle, Helikopterikeskuksen huoltopäällikkö Tapio Sukava tankkasi sillä aikaa helikopterin. Helikopteri kulkee kerosiinillä. Tankkiin mahtuu 96 gallonaa keroniisiä eli litroissa vähän alle 400 litraa.