Kirjojen ystävät saavat Minikemmakkansa Puumalassa elokuussa

Viime kesän Kirjakemmakoilla sää suosi runoristeilijöitä. Arkistokuva.

Viime vuonna päätettiin, että Puumalan Kirjakemmakat perutaan vuodelta 2021. Paikallisesti nousi kuitenkin halu järjestää elokuussa edes pienimuotoiset kemmakat.

-Tapahtumasta on pidetty, ja kun kyseessä on korkeatasoinen tapahtuma, tuntui vaikealta haudata se tältä vuodelta kokonaan. Siksi Minikemmakoiden ohjelma näyttää nyt selvältä. Elokuun 28. päivä Puumalan auditoriossa esiintyy kaksi vierailevaa kirjailijaa, sanoo Kirjakemmakoista vastaava kunnan markkinointipäällikkö Tuula Vainikka.

 

Suositusta Operaatio-sarjasta tunnettu kirjailija Ville Kaarnakari kirjoittaa uudenlaisia, trillerimäisiä sotaromaaneja, joille ei lajityypissä juuri ole kilpailijoita. Hän on reservin majuri ja palvellut muun muassa rauhanturvatehtävissä Lähi-Idässä.

Toinen mukaan lupautunut kirjailija on Sylvin matkassa -kirjasta tuttu Henna Lohento-Soikkanen.

Sylvi Kekkosen matka-arkusta löytyneissä päiväkirjoissa ollaan Suomen ja Kiinan kulttuurisuhteiden alkulähteillä 1953. Päiväkirjat valottavat kirjoittajansa suhtautumista politiikkaan ja elämään.

-Sylvi Kekkosen Puumala-kytkennän takia teos herättänee kiinnostusta, toteaa Vainikka.

 

Päivänpituiset keskitetyt kemmakat helpottavat Vainikan mukaan järjestelyjä.

-Korona on edelleen todellisuutta, joten haluamme lähteä liikkeelle pienemmällä vaihteella, sillä pandemia vaikuttaa yleisömääriin, Vainikka toteaa.

-Mahdollisten tilanteesta johtuvien peruutustenkin kannalta juna on sitten helpompi pysäyttää, jos tarvetta tulee, Vainikka lisää.