Karille ajanut rahtilaiva Helga odottaa edelleen apuja

Tänä aamuna Pahikanluodolla karille ajautunut rahtilaiva Helga odottelee edelleen apuvoimia päästäkseen jatkamaan matkaansa. Rahtialukseen tuli aamulla jäätymisen seurauksena tekninen häiriö ja tuuli työnsi ohjauskyvyttömän laivan karille kapealla väylällä.

Laivaväylä on tällä hetkellä suljettu.

-Tilanne on vakaa, eikä siellä ei ole minkäänlaista välitöntä vaaraa. Vuotoja ei ole havaittu kumpaankaan suuntaan, ei alukseen, eikä aluksesta ulos. Merenkulun tarkastaja konsultoi meitä ja jatkotoimenpiteet selviävät tämän päivän aikana, kertoo savonlinnalaisen Mopro varustamon operatiivinen johtaja Antti Makkonen.

Noin 80-metrisellä rahtialuksella on kyydissä 2000 tonnia raakapuuta.

Saimaalla liikkuvat jäänmurtajat ehtivät hätiin vasta aamuyön tunteina, sillä ne ovat menossa tällä hetkellä Siilinjärvelle ja Joensuuhun.