Kirkkovaltuusto ei hyväksynyt tuhannen euron vuokrahintaa

Hiisvuoren päällä sijaitseva linkkimaston haruksen vuokra herätti kirkkovaltuuston miettimään kohtuullista vuokrahintatasoa. Päätöksenteko palautettiin uudelleen kirkkoneuvostolle.

Kirkkovaltuusto äänesti viime viikolla Telia Towersin maksamasta linkkiaseman maston tukemiseen tarvittavan kiinnityspaikan vuokrasta. Kirkkoneuvosto esitti kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi vuokrasopimuksen, jolla Telia Towers Finland Oy:lle vuokrataan Hiekkaranta-tilasta haruksen paikat ajalle 1.11.2021-30.10.2071 tuhannella eurolla koko vuokra-ajalta.

Kirkkovaltuutettu Asta Luukkonen teki vastaehdotuksen, että seurakunnan pitäisi saada maanvuokrasta tuhat euroa vuodessa eli yhteensä 50 000 euroa 50 vuoden aikana. Luukkosen esitystä kannatti kokouksessa Laura Pitkonen ja äänestettäessä enemmistö valtuutetuista.

Vuokrasopimus palautuu uudestaan kirkkoneuvoston käsiteltäväksi.

Luet aiheesta lisää uusimmasta Puumala-lehdestä.