Puumalalaisrouva joutui identiteettirikoksen kohteeksi

Anneli Virtanen ei voinut uskoa todeksi, että hänen nimellään myytiin olemattomia koiranpentuja.

Anneli Virtaselta alettiin kysellä koiranpentuja ja yksi ostajaperhe tuli jopa kotiovelle saakka.

Tiina Judén

77-vuotias Anneli Virtanen on ajanut koko ikänsä autoa, eikä häntä ole kertaakaan puhallutettu, pysäytetty tai kysytty ajokorttia. Tänä kesänä hän joutui kuitenkin ensimmäistä kertaa elämässään tekemisiin poliisin kanssa vieläpä erikoisesta syystä. Hänen identiteettinsä oli varastettu.

Vyyhti alkoi selvitä heinäkuussa, kun Virtasen Vantaalla asuva sisko osti uuden moottorisängyn ja laittoi vanhat sänkynsä myyntiin tori.fi -sivustolle.

-Sisko alkoi selailla, että mitä muuta ”Torilla” oli myynnissä. Siinä samassa hän törmäsi ilmoitukseen, että Puumalan keskustassa Anneli-niminen henkilö myy sekarotuisia koiranpentuja, Virtanen kertoo.

Ilmoituksessa oli kirkon joulujuhlista otettu lehtikuva Virtasesta yhdeksän vuotta sitten.

-Suorasta linkistä pääsi maksamaan koiran joko kokonaan 670 euroa tai osamaksun eli varausmaksun 335 euroa. Puhelinnumeroa myyjälle ei kuitenkaan ollut, Virtanen kertoo.

Samoihin aikoihin alkoi Puumalan kirkonkylällä myös puhelin soida.

 

Virtanen ehti saada ainakin kolmekymmentä puhelua, joissa ihmiset kyselivät koiriensa perään. He olivat saaneet rouvan puhelinnumeron Fonectasta ja joku jopa Sydänliitolta. Ihmiset soittelivat korona-koiranpentujensa perään.

-Pahimmalta tuntui, kun eräs nuori aviopari Kotkasta tuli kahden pienen 5- ja 7-vuotiaiden poikiensa kanssa ovelleni, Virtanen kertoo.

Hän kutsui vieraat sisään ja selitti, ettei ole mitään koiranpentuja. Ostajat ymmärsivät heti tilanteen, sillä Virtanen on liikuntarajoitteinen eikä voisi koiranpentuja hoitaa.

-Pienet pojat alkoivat itkemään ja silloin tuli minultakin jo itku. Se tuntui niin kamalan pahalta. Lasten vanhemmatkin sanoivat, että on hävytöntä, että vanhaa ihmistä käytetään näin hyväksi, Virtanen kertaa heinäkuun lopun tapahtumia.

Lue koko juttu 7.10. ilmestyneestä Puumala-lehdestä!