Lissun Eerikki twistasi kakkoseksi Mikkelin raveissa lauantaina

Puumalan Otasalosta on tullut huippuravureita viime vuosituhannelta saakka. Siellä Puumalan peräkylän poikana elää onnellista elämäänsä yhdeksänvuotias suomenhevonen Erkki. Oikealta nimeltään Otasalon ori tunnetaan Lissun Eerikkinä.

Erkki jäi viikonloppuna ajetuissa Mikkelin raveissa kakkoseksi, kun Vaellus pyyhkäisi ohi loppumetreillä.

-Erkki ei ollut ihan siinä huippukunnossa, kuin keskikesällä. Jos se olisi ollut parhaassa iskussa, niin ei sitä olisi ohitettu lopussakaan. Muuten hevonen oli virkeä ja hyvän tuntuinen. Yritämme ensi viikonloppuna Lappeenrannassa uudestaan. Siellä 2100 metrin tasoitus  suosii meitä matkana enemmän, kertoo Pekka Luukkonen.

Puumalalainen Pekka Luukkonen valmentaa Lissun Eerikkiä Otasalossa.

 

Lissun Eerikkiä ajoi lauantaina Esa Holopainen. Holopainen on ammattiohjastaja, jolla on takanaan yli 5000 voitettua lähtöä. Tämä taitaa tarkoittaa jo noin 50 000 starttia.

Erkki oli tänä kesänä mukana myös Seinäjoen Kuninkuusraveissa, joihin ylsi Etelä-Savosta vain kaksi hevosta. Toinen oli Terho Rautiaisen valmentama Camri Kangasniemeltä.

Erkillä on palavaa tahtoa ja kultainen juoksupää. Heinäkuussa se liittyi harvalukuiseen 20,0-alittajien kerhoon. St Michel -ravien Suurmestaruuskisoissa Lissun Eerikki juoksi lyhyenmatkan ennätysaikansa 19,6aly. Vain kahdeksan suomenhevosta on pystynyt tätä kovempaan tulokseen.

Minna Luukkonen etualalla harjaa Erkin harjasta. Pekka Luukkonen tutkii kavioita.

 

Lue koko juttu Puumala-lehdestä!