Puumalassa pääsee koronatestiin perjantaista alkaen

Siltakemmakoiden yleisössä näkyi muutama maski. Kuvituskuva/arkistokuva: Antti Kylmänen

Puumalan hyvinvointikeskuksella aloitetaan koronatestit ylihuomenna perjantaina. Testiin voivat päästä niin paikkakuntalaiset, kuin mökkiläisetkin.

Testin kiireellisyys arvioidaan päivystysavun puhelinnumeron kautta 116 117.

-Päivystysavun puhelinpalvelussa asiantuntija arvioi ohjataanko henkilö omaan lähimpään testipaikkaan vai johonkin muuhun riippuen siitä, kuinka nopeasti vastaus pitää saada. Puumala otettiin mukaan testipaikaksi, sillä sieltä etäisyys esimerkiksi Mikkeliin on pidempi, kuin esimerkiksi Hirvensalmelta tai Pertunmaalta, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

 

Puumalassa koronatestejä tehdään ensi perjantaista lähtien arkisin maanantaista perjantaihin. Mikkelin keskussairaalassa on avattu Drive-in-piste Sairaalaparkkiin. Näytteitä voidaan ottaa Sairaalaparkissa sekä kuljettajan että matkustajan puolelta. Piste sijaitsee Sairaalaparkin ensimmäisessä kerroksessa heti sisääntulossa. Juvan, Mäntyharjun ja Kangasniemen toimipisteissä järjestetään myös koronatestimahdollisuus vaiheittain tämän viikon aikana.

-Vuorokauden sisällä olemme pystyneet testaamaan. Osa ohjataan seuraavaan aamuun, jos oireet ovat juuri alkaneet. Testejä tehdään noin 80-100 päivässä ja pahimpana päivänä niitä on tehty jo 130, Gärdström toteaa.

Puhelinpalvelu on ruuhkautunut ja Essote rekrytoi parhaillaan lisää henkilöstöä sekä näytteenottoon että puhelinpalveluihin.