Kalastajan kuuma linja vastaa kysymyksiin torstaina

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön teettämän kyselytutkimuksen mukaan korona-aika on lisännyt suomalaisten kalastusintoa. Kuva: Hanna-Mari Tyrväinen.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön maksuton Kalastajan kuuma linja -palvelu palvelee Etelä- ja Pohjois-Savossa torstaina 30. heinäkuuta kello 15-17 numerossa 044 547 911. Yhteyttä voi ottaa soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä.

Kysymyksiin vastailee torstaina Etelä- ja Pohjois-Savon kalatalousasiantuntija Janne Tarkiainen. Tarkiaisen mukaan järjestön asiantuntijoilta voi kysyä mitä vain kalastuksen eri muodoista kalankäsittelyyn. He opastavat myös esimerkiksi ympäristö- ja vastuullisuuskysymyksissä.

-Haluamme auttaa niin aloittelijoita kuin pro-kalastajiakin Uudeltamaalta Lappiin. Toivomme, että meihin otetaan yhteyttä matalalla kynnyksellä. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, ja meiltä saa luotettavan vastauksen, Tarkiainen kannustaa.

Järjestön tutkimusten mukaan 60 prosenttia suomalaisista haluaisi kalastaa nykyistä enemmän, mutta harrastusta voi estää esimerkiksi tiedon puute. Kesäksi avatulla kuumalla linjalla kalatalousasiantuntijat ympäri Suomea vastaavat kaikkiin kalastuksen harrastajien ja sellaiseksi haluavien kysymyksiin.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö on Suomen suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa.