Pelastuslaitos on nostanut valmiuttaan myrskyn ja juhannuksen vuoksi

Varallaoloa on nostettu 13 pelastuslaitoksen yksikössä Etelä-Savossa.

Etelä-Savossa on ollut ukkosten aiheuttamia tehtäviä jo aamupäivän aikana yhteensä 21 kpl. Tehtävät ovat olleet pääasiassa salaman aiheuttamia rakennus- ja maastopalotehtäviä.

Ennusteiden mukaan iltapäivällä on odotettavissa lisää myrskypuuskia. Pelastuslaitos on nostanut valmiuttaan myrskyn vuoksi jopa 13 pelastusaseman varuillaolovalmiuteen.

Palomestari Joni Himberg kertoi, että Puumalakin on saanut salamaniskuista osansa. Torikonsalon alueella  palokuntaa työllisti rakennuspalotehtävä, kun maakellari oli syttynyt palamaan salaman iskusta. Palo saatiin alkusammutuksella sammumaan, mutta palokunta kävi tarkistamassa asian.

-Puumala – Lohikoski -alueella sekä Kurensalossa on ollut vesiheinästä johtuvia savumaastopaloja. Yksi näistä sammutettiin Lieviskäntiellä. Puumalan yksikkö avusti myös Sulkavalla salaman sytyttämän koivun juurakon sammuttamisessa, Himberg kertoo.

 

Pelastuslaitos on nostanut varallaolovalmiutta myös juhannukseksi.

-Toivoisin ihmisille malttia. Kannattaa tarkistaa veneiden kiinnitykset ja varautua myrskyyn muuten. Myös juhannuksen juhlinnan aloittamista kannattaa lykätä myrskyn ajaksi, sillä apu saattaa tulla hyvinkin kaukaa, Himberg muistuttaa.

 

Tämän viikon Puumala-lehdessä on artikkeli sopimuspalokuntien varallaolon uhattuna olemisesta.