Partalan saaren alueelle on myönnetty tänään malminetsintävaraus

Kartta on kuvattu Suomen Malminetsintä-sivustolta.

Suomen Malmitutkimus Oy on saanut tänään 4. kesäkuuta Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesilta luvan malminetsintävaraukseen Sulkavan ja Puumalan alueella olevan Partalansaaren alueelle. Varaaja otaksuu alueella olevan tutkimusten perusteella kaivosmineraaleista ainakin grafiittia. Aiempien tutkimusten perusteella alueella tiedetään olevan nikkeliä ja todennäköisesti myös kobolttia, kuparia, platinaa ja palladiumia.

-Tämä on vasta varaus, ei lupa kaivaa mitään. Tarkoitus on, että kartoittelen kallioita ja napsin näytteitä.  Analysoin ja teen mikroskooppitutkimuksia niistä. Kesän aikana mittaan kannettavalla mittalaitteella paikkoja, joissa näkyy sähkönjohtavuutta, kertoo filosofian tohtori Hannu Makkonen Suomen Malmitutkimuksesta.

 

Näillä toimenpiteillä selvitellään kesän aikana onko järkevää jatkaa tutkimuksia. Tänään saatu lupa antaa etuoikeuden hakea jatkossa myös malminetsintälupaa. Makkonen on sovelletun malmigeologian dosentti ja European Geologist –lisenssin haltija. Tämä tarkoittaa sitä, että lisenssin haltijalla on kykyä ymmärtää geologian ja geologisten prosessien monimuotoisuus omalla erikoisalallaan.

Lisäksi lisenssin haltijalla pitää olla kykyä hyödyntää geologista tietoa ja toisaalta arvioida tietoa kriittisesti.

-Infotilaisuus on tarkoitus pitää ainakin Sulkavalla, jossa kertoisin lisää asiasta. Minulla on tarkoitus olla yhteydessä molempiin kuntiin lähiaikoina, sanoo Makkonen.

Lue lisää Suomen Malmitutkimus Oy:n suunnitelmista ja Saimaa ilman kaivoksia -ryhmästä ensi viikon lehdestä.