Saimaa melonnan maailmankartalle

Saimaalla on upeat melontamahdollisuudet. Kuva: Matti Vainikka.

Hanhiniityn Saimaa Canoeing -yritystoiminta haluaa punnertaa Saimaata melonnan maailmankartalle. Lähtökohtana on kysymys, miten se tehtäisiin vastuullisesti ja paikallista elämäntapaa ja toimijoita kunnioittaen.

Nyt Saimaan melontareitit ovat kuin villi länsi. Melontaan ihanteellisesti soveltuvilla on paikkoja, joita käyttävät sekä yksityiset melojat että lähinnä ulkomaiset melontayritykset jokamiehenoikeuksilla jatkuvaan liiketoimintaan.

Ilman asiallisia rakenteita ja hoitoa paikat kuluvat sattumanvaraisesti ja leiripaikkojen ympärille levittäytyy erinäisiä puskahuusseja, laittomia tulipaikkoja, jopa telttasaunavirityksiä ja muita lieveilmiöitä.

-Yrittäjänäkökulmasta melonnan kehittäminen ei voi mielestämme perustua jokamiehenoikeuksiin. Saariston siisteyskin on meille kaikille tärkeää, sanoo Hanhiniityn yrittäjä Sanna Korhonen.

Suunnitteilla on Bed and breakfast-reittejä ja merkittyjä reittejä hyvillä palveluvarusteilla.

Lue tämän päivän Puumala-lehdestä, mitä yhteistyömalleja ja -mahdollisuuksia Puumalassa halutaan kartoittaa.