Verkot ovat kestäneet yllättävän hyvin väkimäärän lisääntymisen

Töitä voi nyt tehdä etänä, mökiltäkin käsin. Mutta toimiiko verkko?

 

Telia on antanut poikkeustilanteeseen räätälöidyn paikkatietopalvelun valtioneuvoston käyttöön kolmeksi kuukaudeksi. Paikkatietopalvelu kertoo, että Puumalassa on nyt noin 56 prosenttia enemmän ihmisiä, kuin ennen koronaviruksen aiheuttamia poikkeusolosuhteita.

Telian paikkatietopalvelu tarjoaa anonymisoitua tietoa ihmisvirtojen liikkeistä, mitä viranomaiset voivat käyttää päätöstensä tueksi. Tieto ihmisvirtojen liikkeistä on keskeistä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Crowd Insights -datasta voi päätellä suurten ihmisvirtojen liikkeitä. Yksittäisten ihmisten liikkeitä sillä ei kuitenkaan ole mahdollista seurata. Tiedot perustuvat siihen, miten päätelaitteet, kuten puhelimet yhdistyvät mobiiliverkkoon eri paikoissa.

-Poimimme tiedot suurilta maantieteellisiltä alueilta, jolloin yksilöitä ei voida tunnistaa. Täysin anonymisoidusta tietomassasta voidaan sen jälkeen avata näkymiä, joista päättäjät voivat tehdä täsmällisiä johtopäätöksiä ihmisvirtojen liikkeistä, kuvailee kehitysjohtaja Petri Seppänen.

 

Lue lisää huomenna, pääsiäisen vuoksi poikkeuksellisesti torstaina ilmestyvästä Puumala-lehdestä, miten ihmisvirrat vaikuttavat puhelin- ja dataliikenteeseen.