Korona herätti naapuriapuringin

 

Tiina Judén

HÄDÄN keskellä apukin on suuri. Korona on saanut ympäri maailmaa ja Suomea liikkeelle useita vapaaehtoisia auttajia, niin myös Puumalassa.

-Tarkoituksena on tehdä meillä Puumalassa auttaminen ja myös avun vastaanottaminen mahdollisimman vaivattomaksi. Naapuriapurinkipalvelu kohdistetaan riskiryhmille ja epidemiaan sairastuneille, kertoi kunnanjohtaja Matias Hilden.

Nyt mukaan on ilmoittautunut muutamia vapaaehtoisia puumalalaisia.

 

NAAPURIAPURINGIN ajatuksena on yhdistää apua tarvitsevat ja sitä antavat. Ainakin alussa kyseessä on kauppakassipalvelu, jossa kuntalaiset voivat yhdestä sähköpostista tai puhelinnumerosta tilata tarvitsemansa ruoat tai lääkkeet kotiovelle.

Yli 70-vuotiaat, perussairauden vuoksi riskiryhmiin kuuluvat sekä koronan vuoksi karanteenissa olevat voivat tarvittaessa tilata kotiinsa lääketoimituksia ja kauppatavaroita puhelinnumerosta 015 888 9500 (arkisin klo 9-15) tai sähköpostitse naapuriapu@puumala.fi. Lisätietoja löytyy kunnan www-sivuilta. Lisäksi ohjeet toimitetaan yli 70-vuotiaille kirjepostitse. Palvelu on suunnattu erityisesti niille, joilla ei ole läheisiä huolehtimassa kauppa- ja lääketoimituksista.

Mukana ovat Puumalan ruokakaupat; Sale Hurissalo ja Puumala ja K-Market Apaja sekä Puumalan apteekki. Kunnanjohtajan ajatus on tehdä toiminta mahdollisimman vähäbyrokraattiseksi. Näin ollen vapaaehtoisten ei tarvitse välittää rahaliikenteestä, vaan se toimii suoraan asiakkaan ja kaupan välillä.

-Tämä on mahdollisimman helppoa kaikille osapuolille, Hilden kiteyttää.

Lue lisää valmiuslain vaikutuksista ja toimintaohjeista huomenna ilmestyvästä Puumala-lehdestä.