Kaatokiipeilijä kaataa puut ahtaimmistakin paikoista

OMAKOTITALON ja varastorakennuksen välissä kasva parikymmentä metriä korkea kuusi, joka on kallellaan ja sen raskaat oksat tavoittelevat varaston kattoa. Kuusi pitäisi kaataa pois, mutta pihassa ei ole tilaa ja tontin ulkopuolella kulkee sähkölinja.

-Mikäli rakennukset ovat liian lähellä, eikä puuta mahdu kaatamaan suorana tai se on muuten ongelmallinen, silloin se karsitaan ja pätkitään ylhäällä. Eli kiipeän puuhun ja karsin oksat mennessäni. Alas tullessa sahaan siitä valmiit pätkät asiakkaan tilauksen mukaan, kertoo Antti Kasanen.

-Jos pyydetään takkapuuta, sahaan rungosta 33 senttisiä pätkiä. Jos hellapuuta, pätkäisen poikki 50 sentin välein. Toki voin minä tehdä niistä vaikka viisi metrisiä.

Kaatokiipeilijöitä ei löydy ihan joka kunnasta tai kaupungista. Luet aiheesta lisää uusimmasta Puumala-lehdestä.