Useiden viikkojen tieremontti tulee vaikeuttamaan pyöräilyolosuhteita kantatiellä

 

Tiina Judén

ALUSTAVA tienpäällystysohjelma Hurissalosta itään päin, Sahanlahteen asti, on parhaillaan kilpailutuksessa. Jos yllätyksiä ei ilmene kustannuksissa, niin tiehanke toteutuu ensi kesänä noin 25 kilometrin matkalla.

Tieremontti tulee väistämättä vaikeuttamaan pyöräilyolosuhteita saaristoreitillä.

Tien kunnostuksen aikataulusta ei tiedetä vielä tarkemmin, sillä kilpailutuksen voittava urakoitsija päättää siitä. Joka tapauksessa kyseessä tulee olemaan useita viikkoja kestävä ajanjakso tietyötä, jonka myötä tien kuntoa, liikenneturvallisuutta ja tien kuivatusta parannetaan.

-Olosuhteet voivat olla hankalat pyöräilylle ensi kesänä. Tämä kannattaa huomioida pyöräretkiä ajatellen, vinkkaa yksikön päällikkö Mirko Juppi Pohjois-Savon Ely-keskuksesta.

-Siellä tehdään päällystystöiden lisäksi muun muassa puuston poistoa ja avarretaan kallioleikkauksia useammassa kohdassa. Tielinjaukseen tai ajoradan leveyteen ei ole tulossa muutosta, kertoo Juppi.

Korkeiden kustannusten lisäksi leventämistä olisi Jupin mukaan hankala ympäristönkin vuoksi teknisesti toteuttaa.

 

MYÖS  Ely-keskuksen ylläpitovastaava Kimmo Tiikkainen kertoo, että kantatie 62 remontti on muutakin kuin pelkkää uudelleen päällystämistä. Se kestää useita viikkoja ja valmistuu viimeistään syyskuun loppuun mennessä.

-En halua ylimääräisesti pelotella, mutta sekoitusjyrsintä, vanhan pinnan rikkominen ja kantavan kerroksen murskeen lisääminen ovat isohkoja toimenpiteitä. Voin sanoa, että pyöräily on useita viikkoja kesän aikana tosi hankalaa, Tiikkainen luettelee.

-Jos me halutaan tie kunnostaa, näitä haasteita ei voida välttää. Tämän kesän osalta olosuhteet eivät siis ole optimaaliset pyöräilylle. Murskepintaisien osuuksien lisäksi työkoneet ja muu liikenne aiheuttavat vaaratilanteita, Tiikkainen lisää.

Lue lisää muun muassa matkailuyrittäjien kommentteja tämän viikon Puumala-lehdestä.