Maalaisjuntit Taitaja9-kilpailun Jyväskylän loppukilpailuun

Kuvassa Puumalan yhtenäiskoulun joukkue Maalaisjuntit, eli Mila Kontinen (vas), Aino Asikainen sekä Elmeri Manninen suorittamassa tieto- ja viestintätekniikan ohjelmointitehtävää. Kuva: Marika Auvinen

Kuvassa Puumalan yhtenäiskoulun joukkue Maalaisjuntit, eli Mila Kontinen (vas), Aino Asikainen sekä Elmeri Manninen suorittamassa tieto- ja viestintätekniikan ohjelmointitehtävää. Kuva: Marika Auvinen

Tiina Judén

Puumalan yhtenäiskoulun joukkue Maalaisjuntit nappasi toisen sijan Taitaja9 Savon aluekilpailuissa. Joukkueessa kilpailivat Aino AsikainenMila Kontinen ja Elmeri Manninen. Aluekilpailut voitti Juvan yläkoulun joukkue Tehotytöt. Kolmannen paikan valtakunnallisiin Taitaja9-finaaleihin nappasi itselleen Kivelän koulun joukkue Kivelä 1 Leppävirralta.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu järjesti joulukuussa Taitaja9 Savon alueen aluekilpailut, joissa taisteltiin Savon alueen mestaruudesta sekä samalla valtakunnallisista finaalipaikoista.

Kilpailuun osallistui Savon alueelta kaiken kaikkiaan 15 joukkuetta, jotka olivat siivittäneet tiensä aluekilpailuihin paikalliskilpailujen myötä. Puumala-lehti uutisoi Maalaisjunttien paikalliskilpailuista aiemmin syksyllä.

Taitaja9 -kilpailut on Suomessa jaettu 12 alueeseen, joista Savo on yksi. Savon aluekilpailussa kolme parhaiten menestynyttä joukkuetta etenee loppukilpailuun, joka järjestetään vuotuisten Taitaja – ammattitaidon SM-kilpailuiden yhteydessä Jyväskylässä toukokuussa 2020.

Taitaja9-kilpailussa 9. luokkalaisista koostuvat kolmihenkiset joukkueet kisaavat kädentaitoja ja näppäryyttä testaavissa rastitehtävissä. Kilpailussa peruskoulun 9. luokkalaisilla on mahdollisuus kokeilla kädentaitojaan tehtävissä, jotka tutustuttavat hauskalla tavalla eri aloihin.