Puumalansalmen virrassa voi kokeilla jääkelluntaa

Puumalassa käynnistyi viime viikolla talvimatkailun kehittämiseen liittyvä hanke, johon osallistui paikallisia matkailualan yrittäjiä ja muita toimitahoja. Palaverin jälkeen ryhmä siirtyi Arto Keinäsen johdolla Veeran rantaan kokeilemaan jääkelluntaa.

Hanna-Mari Tyrväinen

13.11.2019

Puumalassa on mahdollista kokea uusi talvinen elämys, kun pukee päällensä pelastuspuvun ja hyppää satamassa jäisen virran vietäväksi. Talvimatkailuohjelmansa paikkakunnalla aloittanut Arto Keinänen sanoo, että kokemus jääkuutioiden keskellä kellumisesta on parhainta kovilla pakkasilla veden höyrytessä.

Uutta talvista elämysohjelmaa testattiin viime torstaina Puumalansalmen sillan alla. Jäätä ei hyisessä vedessä vielä ollut, mutta kokemus tuskin jätti ketään punapukuista yhteistyökumppania kylmäksi, jotka tulivat kokeilemaan kelluntaa virtaavassa vedessä.

-Tällaista erikoista ohjelmaa ei ole ihan joka pitäjässä. Se saattaa kiinnostaa erityisesti kansainvälisiä asiakkaita. Elämyksenä se on parhaimmillaan silloin, kun on jäätä, uskoo Keinänen.

Keinänen järjestää myös norpparisteilyjä ja ekopaatin kotisatama tulee olemaan ensi kesänä Puumalassa.

Puumalassa on käynnistymässä myös talvikauden matkailuun keskittyvä yritysryhmähanke, johon on tässä vaiheessa ilmoittautunut mukaan kymmenkunta mikroyritystä.

Lue lisää tänään ilmestyneestä Puumala-lehdestä.