Jukka Jalosen juhla toi hyvän mielen niin monelle, mestarivalmentaja viihtyi toriyleisön keskellä liki puolitoista tuntia

22.6.2019

Puumalan satamatori täyttyi ääriään myöten juhannuslauantaina, kun Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen tuli käymään torilla MM-pokaalin kanssa. Kunta järjesti tämän ”Poika saunoo Puumalassa” -tapahtuman.

Presidentti Sauli Niinistön vierailu kolme vuotta sitten jäi yleisömäärässä Jalosen taakse.

Paikalle oli saapunut ainakin 3 000 ihmistä.

Itse juhlapuheissa, Jalosen haastattelussa ja muussa ohjelmassa, jotka tapahtuivat s/s Wennon kannelta, meni puolisen tuntia. Sen jälkeen oli vuorossa ehkä jälkikäteen ajatellen tapahtuman paras kokonaisuus, sillä Jalonen jakoi nimikirjoituksia sekä poseerasi valokuvissa ihmisten ja MM-pokaalin kanssa lähes puolentoista tunnin ajan.

Juhlan järjestäneen Puumalan kunnan edustaja kävi välillä kysymässä, että laitetaanko homma poikki, mutta sitä ei mestarivalmentaja halunnut tehdä. Homma meni loppuun asti eikä kukaan jäänyt ilman haluamaansa.

-Minulla on aikaa eikä ole kiire mihinkään. Seuraavan kerran menen töihin elokuussa.

-Hyvältä se tuntuu, kun näkee, että ihmiset ovat innoissaan ja täpinöissään, sanoi Jalonen juhlan jälkeen.

-Paljon on ollut tunnetta pelissä niin meillä joukkueella Slovakiassa kuin täällä koto-Suomessa. Kyllä se panee miettimään, että Leijonat on iso asia suomalaisille.

MM-finaalista, jossa Suomi voitti Kanadan, on sunnuntaina kulunut neljä viikkoa.

JUKKA Jalonen nosti yhteisöllisyyden yhdeksi MM-kullan takeeksi ja samaa sanaa hän käytti Puumalan satamatoriyleisöstä.

-Yhteisöllisyys tuli tässäkin esille.

Nuorin, jota Jalonen tervehti, oli 2-vuotias ja vanhin, joka halusi rintamukseensa nimikirjoituksen, oli 86-vuotias.

-Se laittaa miettimään ja koskettaa. Että jokaisen, joka pääsee pelaamaan ja joukkueen johtoryhmään, on annettava kaikkensa.

JUKKA Jalosen kesän vietto sujuu Puumalassa rennoin mielin vapaa-ajan asunnolla.

-Sellaista rentoutumista. Ei ole vapaa-ajan asunto työleiri, mutta jotakin pitää välillä tehdäkin, että paikat pysyvät kunnossa. Ja nurmikot leikata.

-Mutta tilanteen mukaan mennään sillain, että mietitään, että koska on aamupala, lounas ja päivällinen ja koska mennään saunaan ja mitä tehdään näiden välissä.

Satamatorin juhlassa Jalonen oli vaimonsa Sarin ja muun seurueensa kanssa.

PUUMALASSA liikkuessaan Jukka Jalonen saa olla verrattain rauhassa. Ihmiset tietysti tunnistavat hänet, mutta häiriötä ei ole ollut.

-Välillä ihmiset nykivät hihasta, mutta sataprosenttisesti kaikki on ollut positiivista.

-Kukaan ei ole jäänyt vaatimaan huomiota varttitunniksi itselleen.

Myös kunta on esittänyt toiveen, että julkisuudesta tutut hahmot saavat rauhan Puumalassa.

Kari Kauppinen

Lue lisää ja katso kuvia satamatorin juhlasta ensi keskiviikon 26.6. lehdestä. Tartu kesätarjoukseen ja tee tilaus! Kahden kuukauden lehdet 15 eurolla!

Comments are closed.