Rannikko-aluksen hurja muodonmuutos

21.9.2017
Puumalansalmessa tyynessä lahden poukamassa pitää kotisatamaansa Rannikko-laiva, joka on nyt toista kertaa Martikaisen suvulla. Jos alus osaisi puhua, se kohdistaisi kiitoksensa erityisesti Timo, Juho (28) ja Tiina (34) Martikaiselle, jotka ovat tehneet valtaisan työn aluksen saamiseksi liikennöintikuntoon. Myös Jenni (31) yhdessä äitinsä Pirjon kanssa osallistuivat urakkaan.

Aikoinaan alus valmistui noin vuonna 1890. Ensimmäisen kerran laiva tuli sukuun, kun höyrysahayrittäjä Hjalmar Martikainen (1881-1967) osti sen sata vuotta sitten, vuonna 1917. Sahan vaatima liikennöinti puun saamiseksi ja valmiin tavaran poisviemiseksi tapahtui pääsääntöisesti vesitse ja tähän tarvittiin laivoja.

Välillä Rannikko oli vuosia omistuksessa suvun ulkopuolella. Se oli jo lähellä tuhoutumista, kunnes Martikaiset päättivät hankkia sen uudelleen takaisin  ja kunnostaa liikennöintikelpoiseksi.

-Samalla työmäärällä olisi tehnyt muutaman kesämökin, toteaa Timo Martikainen kunnostusurakan laajuudesta.

Katso uusimmasta Puumala-lehdestä kuvat aluksen hurjasta muodonmuutoksesta vesien kaunottareksi ja lue Rannikon koko tarina!


Rannikko reilu kaksi vuotta sitten siitä vaiheessa, kun runko tuli Martikaisille.
 

 

 

Comments are closed.