Liikkumattomuus maksaa Puumalalle 600 000 euroa

7.9.2017
Etelä-Savossa meneillään olevan VESOTE-hankkeen (vaikuttavaa elintapaneuvontaa sosiaali- ja terveydenhuoltoon -hanke) puitteissa on selvitetty, että liikkumattomuudesta aiheutuu kuluja. Jotkut sairaudet olisivat selätettävissä liikunnan ja terveellisempien elintapojen avulla.

Puumalan kunnalle lankeaa vuosittain noin 600 000 euron kululasku liikkumattomuuden vuoksi. Jokaista puumalalaista asukasta kohden lasku on noin 270 euroa.

Asiaan haetaan muutosta uuden, perustettavan elintapaneuvojien toimijaverkon avulla.  Sanna Pölösestä (kuvassa) tulee uusi Puumalan elintapaneuvoja. Toiminta käynnistyy siten, että testiasiakkaiden kanssa harjoitellaan uusia elintapoja, muun muassa liikuntaan liittyviä.

Lue koko juttu uusimmasta Puumala-lehdestä.