Reino Savukoski mukaan kadonneen etsintään

10.8.2017
Kadonneiden etsijä, punkaharjulainen Reino Savukoski on liittynyt etsintäjoukkoihin Puumalan vesialueella viime viikolla kadonneen uistelijan löytämiseksi. Hän on tehnyt vedenalaisia etsintöjä vapaaehtoistyönä vuodesta 1987 ja löytänyt yli 112 kadonnutta henkilöä.

-Ajamme noin kilometrin tunnissa ja kaikuluotaimella tarkistamme pohjaa. Jos mahdollinen kohde löytyy, merkitsemme sen tutkaan ja palaamme myöhemmin paikalle kameroiden kanssa, kertoo etsintään osallistuva Urpo Hämäläinen.

Savukoski ja muut etsijät eivät ota työstään korvausta. Toimintaa varten on perustettu Etsintäveneen Tuki ry. Yhdistyksen tarkoitus on kerätä varoja veneen ja sen laitteiden ylläpitoon sekä matka- ja polttoainekuluihin.

Uusimmassa Puumala-lehdessä kerrotaan tarkemmin etsintöjen edistymisestä.