Han­na-Mari Tyr­väi­nen

Luuk­ko­lan­tien var­rel­la si­jait­se­van ve­de­not­ta­mon ala­ve­si­säi­liö tyh­je­ni ei­len sun­nun­tai-il­ta­na se­lit­tä­mät­tö­mäs­tä syys­tä ja ve­den­tu­lo lop­pui ver­kos­tos­sa.

– Ala­ve­si­säi­liö on kool­taan 60 kuu­ti­o­ta ja se tyh­je­ni ihan ko­ko­naan. Syy on mys­tee­ri. Ve­si­lai­tok­sen hoi­ta­jat­kaan ei­vät ym­mär­rä, mis­tä se on voi­nut joh­tua, sil­lä ve­den­käyt­tö ei ol­lut mi­ten­kään nor­maa­lia suu­rem­pi sun­nun­tai-il­ta­na. Vä­hän kor­ke­am­pi se oli, mut­ta ei huo­mat­ta­vas­ti poik­ke­a­vam­pi, et­tä on­ko sin­ne tul­lut joku tek­ni­nen vika, ar­vi­oi Puu­ma­lan ve­si­o­suus­kun­nan toi­mi­tus­joh­ta­ja Lee­na Tor­vi­nen.

Tor­vi­sen mu­kaan toi­nen mah­dol­li­nen syy tyh­jen­ty­mi­sel­le oli­si ve­si­vuo­to, mut­ta val­vo­mo­ra­ken­nuk­ses­sa ei ole teh­ty ha­vain­to­ja nor­maa­lia suu­rem­mas­ta ve­den­käy­tös­tä.

– Näin ei ole käy­nyt kos­kaan en­nen. Ve­de­not­ta­mo on ai­dat­tu alue ja siel­lä on ka­me­ra­val­von­ta, mut­ta ei siel­lä näy, et­tä ku­kaan oli­si käy­nyt te­ke­mäs­sä tu­ho­jaan. Ai­taa ei ole ri­kot­tu, ei­kä muus­ta­kaan sa­bo­taa­sis­ta ole merk­ke­jä.

Lai­tos käyn­nis­tet­tiin il­lal­la uu­del­leen noin 20.30 ja täs­tä joh­tu­en jos­sain pai­koin ve­si­joh­dos­ta tu­lee rus­ke­aa vet­tä. Ve­si­o­suus­kun­ta oh­jeis­taa juok­sut­ta­maan vet­tä niin kau­an, et­tä se on kir­kas­ta. Rus­kea vesi ei ole ter­vey­del­le vaa­ral­lis­ta, mut­ta sitä ei kan­na­ta käyt­tää.

Tor­vi­sen mu­kaan ala­ve­si­säi­li­ön tyh­je­ne­mis­syy­tä sel­vi­tel­lään tar­kem­min tiis­tai­aa­mu­na.

– Ve­si­lai­tok­sen hoi­ta­ja yrit­tää sel­vit­tää, mis­tä tämä voi­si joh­tua ja miet­tiä kaik­ki rat­kai­sut, et­tei näin satu uu­del­leen, sa­noo Tor­vi­nen.

Teks­tiä on muu­tet­tu 11.40 Lee­na Tor­vi­sen kom­men­teil­la.