Tii­na Judén

Ve­net­si­a­lai­sia ja Suo­men luon­non päi­vää sekä Puu­ma­la-leh­den 70-vuo­tis­ta ole­mas­sa oloa juh­li­taan näyt­tä­väs­ti elo­kuun vii­mei­se­nä lau­an­tai­na 31.8.2024 klo 18-21.30 Puu­ma­lan sa­ta­ma-alu­eel­la ja Vee­ran ran­nas­sa. Il­lan ko­ho­koh­ta­na on Puu­ma­la-leh­den tar­jo­a­ma koko per­heen il­mais­kon­sert­ti Juk­ka Poi­ka & DJ klo 20. Sitä en­nen kuul­laan Tai­to rat­kai­see -kil­pai­lun par­haim­mis­toa ja pie­niä pu­hei­ta klo 19 al­ka­en. Elo­kuun sa­met­ti­ses­ta il­las­ta voi naut­tia va­lais­tul­la aal­lon­mur­ta­jal­la. Mu­kaan voi ot­taa omi­a­kin lyh­ty­jä, vilt­te­jä ja eväi­tä, mut­ta pai­kal­li­set toi­mi­jat ja yri­tyk­set ovat pa­nos­ta­neet myös lä­hi­ruo­ka­herk­kui­hin.

Aal­lon­mur­ta­jal­le tuo­daan kun­nan toi­mes­ta pöy­tiä ja tuo­le­ja sekä jät­kän­kynt­ti­löi­tä luo­maan ve­net­si­a­lais­tun­nel­maa. Puu­ma­lan sa­ta­mas­sa on siis ai­nut­laa­tui­nen mah­dol­li­suus naut­tia reg­ga­e­mu­sii­kis­ta, ru­nois­ta ja hy­väs­tä ruu­as­ta pit­kän kaa­van mu­kaan. Ylei­söä pyy­de­tään pu­keu­tu­maan sään mu­kai­ses­ti ja haas­ta­maan mu­kaan ys­tä­vä- tai, työ­po­ru­koi­ta sekä mök­ki­kun­tia. Ta­pah­tu­maan voi va­ra­ta herk­ku­ja hie­man etu­ne­näs­sä seu­raa­vas­ta lin­kis­tä: https://www.lyy­ti.fi/reg/ate­ri­a­sil­la­nal­la

Mu­ka­na ruo­ka­ta­pah­tu­mas­sa ovat muun mu­as­sa Vil­ja­kan­saa­ren maa- ja ko­ti­ta­lous­nai­set tar­jo­a­mas­sa myyn­tiin kur­pit­sa­keit­toa. Pit­kä­poh­jan Ti­lan pis­teel­tä voi os­taa ka­rit­san­pa­taa ja maa­lais­pe­run­sa­laat­tia ja To­ri­kan­sa­lon Erän pis­teel­tä tuo­rei­ta munk­ke­ja ja kah­via. Yri­tyk­sis­tä omal­la ko­ju­pai­kal­laan mu­ka­na reg­ga­e­mei­nin­geis­sä ovat Hat­sa­bu­rin ge­or­gi­a­lai­set her­kut ja Ka­la­kon­tin ka­la­her­kut. Myös Hos­tel­li Vil­la Sai­maan Sy­dän val­mis­taa il­lan ai­ka­na suo­lai­sia ja ma­kei­ta voh­ve­lei­ta. Ta­pah­tu­maan voi tul­la omin eväin­kin naut­ti­maan il­las­ta Sai­maal­la ja ul­ko­na. Suo­men luon­non päi­vä­nä moni ha­lu­aa myös vas­ta­ta haas­tee­seen ja nuk­kua ul­ko­na. Sa­ta­mas­sa se ei kui­ten­kaan ole mah­dol­lis­ta.

Juh­lail­ta päät­tyy Tu­li­kuk­ka ry:n va­los­how­hun heti Juk­ka Po­jan kon­ser­tin päät­teek­si. Va­los­hown tar­jo­aa Puu­ma­lan kun­ta ja ruo­ka­ta­pah­tu­ma tuo­te­taan yh­teis­työs­sä kun­nan kans­sa.