Ka­nin­li­ha ei ole vie­lä ko­vin yleis­tä ruo­ka­pöy­dis­sä. Ka­nis­sa on kui­ten­kin run­saas­ti pro­tei­i­nia ja vä­hän ras­vaa, jo­ten se on ter­veel­li­nen vaih­to­eh­to.

Sa­la­kan­ran­nan emän­tä Han­ne Rin­ki­nen on läh­dös­sä mu­kaan Reko-lä­hi­ruo­ka­rin­kiin ja ka­nin­li­haa voi os­taa Puu­ma­lan ylä­to­ril­ta ke­sä­kuus­ta al­ka­en.

Rin­ki­nen val­mis­ti it­se en­sim­mäis­tä ker­taa ka­ni­ruo­kaa muu­ta­ma vuo­si sit­ten.

-Tein sii­tä pa­ta­ruo­kaa ja se kel­pa­si koko per­heel­le. Lap­set­kaan aras­tel­leet asi­aa. Sen jäl­keen ka­nin­li­ha oli kuin mitä ta­han­sa li­haa, hän ker­too.

Rin­ki­sen mu­kaan suu­rin syy ih­mis­ten en­nak­ko­luu­loi­hin ka­nin­li­haa koh­taan on sii­nä, et­tä ka­nit miel­le­tään niin vah­vas­ti lem­mi­keik­si. Sen vuok­si hä­nel­lä on­kin tar­jol­la mais­ti­ai­sia en­nak­ko­luu­lo­ja vä­hen­tä­mäs­sä.

Luet ai­hees­ta li­sää tä­män päi­vän leh­des­tä.