Uudistuva vapaa-ajanasukas

No sinäkös se oot se koko mualiman ainoa muuttoagentti, sanoi Hurissalon isäntä, kun soittelin hänelle hiljattain. Luonnollisesti olin hyvinkin otettu hänen keskustelunavauksestaan, sekä siitä, että tieto Puumalan kunnan muuttoagentin olemassaolosta oli levinnyt näinkin laajalti.
Olen pannut merkille, että puumalalaiset osaavat asetella sanansa siten, että täältä säteilee positiivisia signaaleja jopa yli kuntarajojen. Mukavahan teidän kanssanne on kuntaa kehittää.

Kaikki olemme saaneet kokea elämisen päälaelleen keikahtaneessa maailmassa.
Sen lisäksi, että päätä pakottaa, ovat erilaiset buumit rantautuneet Puumalaankin.
Viherpeukalot ja remonttireiskat ovat innostuneet parantamaan arkeaan sekä ulkona että sisällä.

Siemenpotut, tomaatit ja chilit loppuivat keväällä kaupoista heti alkuunsa ja sahatavaran hintapiikki on rokottanut remontoijaa Pfizerin tavoin.

 

Uusi elämäntyyli on tuonut kotiasiatkin agendalle. Puumalan vapaa-ajan asukkaan luontosuhde on vahvistunut entisestään ja kiintymys omaa kesäasuntoa kohtaan lisääntynyt.
Osittain siitäkin syystä, että kesämökkiä ja norppapolkua pidemmälle ei ole ollut lupa mennä.
Tämän seurauksena osa vapaa-ajan asukkaista on kokenut jopa hienoista kodittomuuden tunnetta. Enää kun ei voi ihan varmalla sanoa, että onko koti kesämökillä vai siellä jossakin entisessä paikassa. Työkin kulkee mukana kuin lemmikki konsanaan. Muistuu mieleen, kun tyttäreni totesi kerran, että niin se vain Suosikki vaihtui huomaamatta Kodin Kuvalehteen.
Tilanne on eskaloitunut niin pitkälle, että Vapaa-ajan asukasvaltuuskunta on päättänyt avata kyselyn, jonka avulla etsitään uutta nimitystä vapaa-ajan asukkaalle.

Puumalan kunta puolestaan on ollut kehittämisen suhteen aina valppaana ja siellä huomattiinkin, että nyt tämän uuden tilanteen koordinointiin tarvitaan muuttoagentti. Toimenkuvaan kuuluu laaja-alainen muuttamiseen, asumiseen ja yrittäjyyteen liittyvä neuvonta. Kaikkea ei agenttikaan tiedä, mutta etsivä kyllä tietoja löytää. Vapaa-ajan asukkaat ovat agentin silmäteriä, koska juuri he ovat kunnan uutta asukaspotentiaalia. Tavoitteena on säilyttää kunta elinvoimaisena monipuolisine palveluineen.

 

Nimitysasiaan palatakseni rohkenen muuttoagenttina ehdottaa, että Puumalan vapaa-ajan asukkaan uudeksi nimeksi tulisi asukas. Hänellä säilyisi edelleen mahdollisuus piipahtaa turistina entisessä kotikaupungissaan. Tutkitusti on todistettu, että ihmisen onnellisuus lisääntyy, kun on mahdollisuus vaihtaa välillä maisemaa. Tämä tutkimustulos tuskin pätenee Puumalassa asuviin.
Puumala on hyvä alusta elämälle, tervetuloa!

Jos teille ilmaantuu muuttamiseen, asumiseen tai yrittäjyyteen liittyviä kysymyksiä, niin ottakaa yhteyttä muuttoagenttiin!

Mukavia syyspäiviä toivottaen,

Seija Paksu
puh. 050 526 1888, sähköposti: seija.paksu(at)puumala.fi

Puumala kodiksi –hanke/Etelä-Savon maakuntaliitto/Omaehtoisen kehittämisen määräraha.