Äänikirjoja syntyy Saimaan saaressa

Näyttelijä Jarmo Mäkinen nikkaroi mökilleen pienen kasvihuoneen, jossa kasvaa tomaatteja.

Minikirjakemmakoilla esitellään äänikirjojen tallentamista ja editointia.

Saimaan saaristossa syntyy kuutteja, mutta siellä tallentuu myös uusia äänikirjoja. Näyttelijä Jarmo Mäkinen, jonka moni muistaa tuoreeltaan Syke-sarjan roolista Lena Meriläisen näyttelemän Lenitan mustasukkaisena miesystävänä (Jarmo Tainiona), äänittää kesämökkinsä yksinkertaisessa studiossa parhaillaan tanskalaisia dekkareita.

Puumalan saaressa sijaitseva kesämökki on Mäkisen mielestä ihanteellinen työpaikka, jossa hän on viettänyt viimeiset kolme kuukautta.

-Täällä saa olla luonnonlapsena ja tauottaa työtä lämmittäen vaikka päiväsaunan ja pulikoiden välillä. Kylillekin lähden tästä veneellä Crocsit kolisten, ei tarvitse paljon peiliin katsella, Mäkinen nauraa.

Näyttelijä on käynyt teatterikorkeakoulun Turkan aikana, joten mies ei turhia kursaile.

-Täällä saaressa voimme nakuilla ja hengailla rauhassa vaimoni ja ystävieni kanssa. Äänikirjan luvun tauolla saatan tehdä vähän polttopuita tai katsella ohi lipuvia veneitä ja syvävesilaivoja, Mäkinen kertoo.

Saarimökille ei tule yllätysvieraita. 2017 valmistunut mökki tarjoaa rauhaa ja etätyöpisteen.

Lue koko haastattelu tänään ilmestyneestä Puumala-lehdestä ja muista nauttia Puumalan Minikirjakemmakoista lauantaina 28.8.2021 aamuyhdeksästä alkaen Yhtenäiskoulun auditoriossa!