Saimaa Swimrun on peruttu tältä vuodelta

Arkistokuva Saimaa Swimrun-tapahtumasta.

Saimaa Swimrun – tapahtuma perutaan alhaisen osallistujamäärän  vuoksi. Asiasta ilmoitti tänään kilpailun veturi Ruokolahden kunnanjohtaja Matias Hilden.

-Kilpailuun ilmoittautuneiden määrä on jäänyt sen verran aiempia vuosia alhaisemmaksi eli noin 50 prosenttiin viime vuodesta, ettei varsin paljon talkootyövoimaa sitovaa kilpailua ole taloudellisesti järkevää järjestää, Hilden toteaa.

Hildenin mukaan päätökseen vaikuttavat luonnollisesti myös nopeasti kasvaneet covid19-tartuntamäärät, jotka ovat osaltaan saattaneet vähentää mahdollisuuksia saada lisää kilpailijoita viime viikkoina.

-Tavoitteena toki on, että ensi vuonna päästään jälleen palaamaan kilpailun makuun, Hilden sanoo.

 

Saimaa Swimrun -kilpailun lähtö ja maali on ollut vuodesta 2017 lähtien Puumalan satamassa, Saimaan vesistön solmukohdassa. Reitti on kulkenut Saimaan ainutlaatuisessa saaristomaisemassa.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Puumalan kunta, Puumalan Viri, Puumalan hiihtäjät ja Etelä-Savon liikunta ry (ESLI).

Swimrun on Ruotsista lähtöisin oleva laji, jossa uidaan ja juostaan vuorotellen. Suomessa kilpailuja on järjestetty muun muassa Porkkalassa, Espoossa ja Äkäslompololla, ja vuonna 2017 laji rantautui Suomen suurimmalle järvelle, Saimaalle.