Ennätyskesä on koetellut palveluntarjoajia Puumalassa

Jussi Sutinen ja Heljä Misukka nauttivat viime viikolla viimeisistä lomapäivistä Puumalassa.

Puumalassa eletään parhaillaan vuoden vilkkainta sesonkiaikaa ja palveluiden kestävyys kasvavan turistivirran mukana on koetuksella.

Kuohuviinibaari Kuplivaa ensimmäistä kesää pyörittävä Mia Mäki vitsailee olevansa uransa huipulla johtuen kesäyrityksensä sijainnista siltatornin korkeimmalla tasolla. Vain 14 asiakaspaikkaa kerrallaan mahdollistava ilmastoitu tila on kuitenkin palkitseva ainakin juuri pöytään istahtaneiden Heljä Misukan ja Jussi Sutisen mielestä. He lähtivät maistelemaan helsinkiläisen ystävänsä maahan tuomaa kuohuviiniä.

-Emme ole mitään kuohuviiniharrastajia, mutta tämä on ripaus ylellisyyttä nyt, kun ei ulkomaillekaan pääse käymään, sanoo Heljä Misukka.

Sivulauseessaan pariskunta paljastaa tilanneensa juuri Kalakontista valmiiksi keitettyjä rapuja ja hakeneensa Alkosta samppanjapullon niiden painikkeeksi.

 

-Teimme tällä kertaa lomakotivaihtarit ystäväperheemme kanssa. He menivät meidän kesäkotiimme Loviisaan ja me tulimme vaihteeksi heidän kesämökilleen Kotkatsaareen. Vastaavasti olimme tätä ennen neljä päivää Rauman saaristossa ja ystävät sieltä meidän kesäasunnollamme, kertoo Misukka.

Hän keksi laittaa idean Facebookkiin ja sai ystäviä innostumaan asiasta. Kun kesäkoti on toiminut korona-aikana niin paljon etätyöpisteenä, tuntui luontevalta lähteä katselemaan vähän muita maisemia.

-Näin saimme vaihtelua lomaan eikä Saimaa ollut minulle ennestään tuttu. Täällä on ollut aika vaikuttavaa, Jussi Sutinen toteaa.

Pariskunnan käytössä on ollut myös vene ja auringonlaskujen seuraaminen on ollut parasta viihdettä.

 

Moni on ihmetellyt, miksi Kupliva ei ole ollut auki iltaisin, mutta Mäen mielestä satama hiljenee illaksi.

-Toisekseen yrityksellä on vain kaksi anniskelupassin omaavaa henkilöä omasta perheestä, joten resurssitkaan eivät anna myöten. Olemme kuitenkin ottaneet vastaan yksityistilaisuusvarauksia, joiden avulla olemme pystyneet palvelemaan joitain ilta-asiakkaita minimilaskutuksella, sanoo Mäki.

Asiakaspalautteessa on Mäen mukaan kiitelty tuotevalikoimaa sekä alkoholittomia vaihtoehtoja. Torniin on kiivennyt niin paikallisia kuin vapaa-ajanasukkaita ja heidän vieraitaan.

Lue päivän (4.8.) Puumala-lehdestä paikallisten yrittäjien ajatuksia ennätyskesästä ja palvelujen kestävyydestä.