Puumalasta Ruokolahdelle siirtyneen Matias Hildenin valinta raukeaa

Juhis Ranta

Puumalan entinen kunnanjohtaja Matias Hilden siirtyi viime vuoden lokakuussa Ruokolahden kunnanjohtajaksi. Hilden jatkaa väliaikaisena kunnanjohtajana Anu Sepposen aloituspäivään asti.

Taustalla on Anu Sepposen valinnasta syntynyt riita ja oikeuskäsittely. Sepponen valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi elokuussa 2020. Neuvottelut kunnanjohtajasopimuksesta kunnan ja Sepposen välillä ajautui pattitilanteeseen, kun kunnanvaltuusto päätti heikentää jo kertaalleen kunnanhallituksen Sepposelle tarjoaman sopimuksen ehtoja.

Kunta pyysi Sepposta ilmoittamaan määräaikaan mennessä, että aikooko hän ottaa viran vastaan. Sepponen vastasi kirjeessään, että ei voi ottaa asiaan kantaa. Syyksi hän ilmoitti, että kuntalain mukaisia johtajasopimusneuvotteluja ole käyty. Lopulta Ruokolahden kunnanvaltuusto päätti, että Sepposen valinta on rauennut. Sepponen valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen.

Viime viikolla Itä-Suomen hallinto-oikeus antoi päätöksen, että Sepposen valinnan rauettaminen oli lainvastainen. Ruokolahden kunta ei aio hakea valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Sepponen toimii tällä hetkellä Rautalammen kunnanjohtajana ja aloittanee Ruokolahden kunnanjohtajana 1. lokakuuta 2021.

 

Asiasta uutisoi ensin Yle Uutiset, Etelä-Saimaa ja Savon Sanomat.