Puumalan Poijusta tulee laivakoirienkin lepuuttaja

Jesse ja Jere Hietala ovat molemmat kokkeja ja haluavat herättää henkiin vanhan Poijun uudella twistillä.

Ruokapaikat lisääntyvät, kun Hietalan kokkiveljekset avaavat kesäkuussa vanhan Poijun tiloihin uuden ravintolan.

Tiina Judén

Puumalan yritysmaailmassa tuulee niin, että rannassa roiskuu, sillä sataman läheisyyteen avataan kesäkuussa uusi ravintola, josta voi tilata catering-palvelut vaikka suoraan veneeseen. Kaksosveljekset Jere ja Jesse Hietala kunnostavat vanhan Ravintola Poijun tiloja ja rakentavat järvelle päin toista houkuttelevaa terassia. Myös jo olemassa olevan terassin vanhat pinnat käsitellään ja paikan ilmettä päivitetään. Puumalan Poiju on tarkoitus avata kesäkuun alussa.

-Ihmiset eivät koskaan lakkaa syömästä, joten töitä pitäisi olla. Meillä on intohimo ruokaan ja silloin on kiva tehdä, kun rakastaa ammattiaan ja haluaa kehittää tekemistään sekä itseään, sanoo Jere Hietala.

Tarjonta ravintola-alalla lisääntyy, sillä nuoret yrittäjä- ja kokkiveljekset Jesse ja Jere kokkaavat omien sanojensa mukaan kikkailematonta laaturuokaa tuoreista raaka-aineista. Yksi nuorten miesten hittituote tulee luultavasti olemaan koko Suomessa ja maailmallakin trendikäs juureen leivottu leipä.

 

Puumalan Poijussa tehdään pintaremonttia kesää kohti. Ravintolaa alkavat pyörittää kesäkuussa Hietalan nuoret veljekset Jesse ja Jere.

 

Paikan vanha henki pyritään säilyttämään remontista huolimatta.

-Poiju-nimi oli hyvä ja halusimme säilyttää sen, sillä se sopii teemaan, kun olemme näin upean vesistön äärellä, Jesse Hietala pohtii.

Yrityksen Facebook-sivuilla sanotaan, että lapset ja laivakoirat ovat aina tervetulleita. Saimaan kyljessä sijaitsevassa ravintolassa laivakoirille on oma parkki terassilla, jossa on aina tarjolla vettä.

-Halusimme vähän hassutella, kun meillä on itselläkin lapsia ja koiria ja haluamme, että kaikki pääsevät yhdessä syömään ja olemaan. Ketään ei haluta jättää ulkopuolelle, Jere lisää.

 

Poijun terassilta aukeaa Saimaa näkymät ja catering-palveluita voi tilata vaikka suoraan veneeseen.

 

Lue koko juttu Keravalta Puumalaan muuttavista veljeksistä Puumala-lehdestä.