Loistolomittaja-kisan kunniamaininta napsahti Puumalan Hurissaloon

Mira Tukiainen leikkaa palkintokakkua. Kahdeksan vuotta maatalouslomittajana on ollut tehotytön mielestä mukavaa aikaa.

Puumalalainen maatalouslomittaja Mira Tukiainen sijoittui neljänneksi ja sai kunniamaininnan Melan valtakunnallisessa Loistolomittaja-kilpailussa. Hurissalosta kotoisin oleva Tukiainen valikoitui kärkijoukkoon 389 loistavasta lomittajasta ja erinomaisista perusteluista, joita maatalousyrittäjät olivat kisaan ilmoittaneet.

Puumalassa on 28 maatalousyritystä, jotka käyttävät lomittajia. Kunnan alueella työskentee viisi kunnallista lomittajaa ja yksi oppisopimusopiskelija. Jotkut tilat käyttävät myös sukulaisten apua vapaapäiviin ja vuosilomiin.

-Olen ollut pienestä pitäen navetassa, enon tilalla Hurissalossa, sanoo lomittajana kahdeksan vuotta toiminut ja palkittu Mira Tukiainen.

 

Loistolomittaja-kampanjan voittajiksi valittiin Heidi Hakkarainen Pielisen Karjalan lomituksen paikallisyksiköstä, Jouki Tchaous Sastamalan kaupungin lomituspalveluista ja Tuomas Turunen Muhoksen paikallisyksiköstä. Voittajat saivat tuhannen euron lahjakortin kotimaanmatkailuun.

Hakkaraisen ilmoitti Loistolomittajaksi Jukka Kurki, Tchaousin Hanna Myrskyranta ja Turusen Ville Junnila. Tukiaisen kunniamaininnan perusteli Eevi Piili.

 

Maatalouslomittajana Tukiainen on moniosaaja, joka osaa reagoida nopeasti myös ongelmatilanteisiin, kuten eläinten terveydentilamuutoksiin. Kunniakirjassa lukeekin, että Tukiainen on erittäin ammattitaitoinen tehotyttö, johon voi luottaa sataprosenttisesti niin eläinten kuin koneiden kanssa. Loistolomittaja myös joustaa tarpeen tullen.

-Olen viihtynyt hyvin lomittajana, koska työ on niin monipuolista ja rakastan eläimiä. Tilat vaihtuvat säännöllisesti ja se piristää, sanoo Tukiainen.

Loistolomittajan palkitsemistilaisuudessa tänään Mikkelissä olivat paikalla vasemmalta kuntatyönantajan edustaja Suvi Kämäri, maaseutujohtaja Kari Mikkonen, kunniamaininnan saanut Mira Tukiainen ja hänet ilmiantanut Eevi Piili. Kahvia kaatoi kuvan ulkopuolella lomituspalveluohjaaja Tanja Puustinen-Kiljunen.

Tukiainen palkittiin tänään Mikkelin maaseututoimistolla lahjakortilla, joka oikeuttaa ostamaan suomalaisten yritysten design- tai ruokatuotteita. Palkitsemistilaisuudessa mukana olivat Tukiaisen esimies ja lomituspalveluohjaaja Tanja Puustinen-Kiljunen, maaseutujohtaja Kari Mikkonen ja kuntatyönantajan edustaja Suvi Kämäri.

Loistolomittaja-kampanjan tavoitteena oli lisätä maatalouslomittajan ammatin tunnettuutta ja arvostusta.

Lue lisää aiheesta ensi viikon Puumala-lehdestä!