Aavistuksen parempaa kalaa katukeittiöstä

Keittiöpäällikkö Mika A.Tuomi ja Kalakontin yrittäjä Tanja Raivio suunnittelevat katukeittiön menua Norppalaavun tulilla.

Rôtisseur-kokki Mika A.Tuomi on tehnyt sopimuksen Kalakontin kanssa.

Miltä kuulostaisi Sataman paras rapukeitto kylmäsavulohiviehätyksen ja saaristolaisleipäkrutonkien kera? Vai herahtaako vesi kielelle Jalopenosiiasta, jossa samana päivänä kalastettu, voissa paistettu siika saa höysteeksi sinappikaalia (pak choi), jalopenohollandaisekastiketta ja marinoitua fenkolia?

Uudenlaista katukeittiötä ja takeaway-listaa suunniteltiin Puumalan satamaan viime viikolla Norppalaavulla Kalakontin yrittäjä Tanja Raivion ja vastikään rekrytoidun huippukokin ja keittiöpäällikkö Mika A. Tuomen toimesta.

-Suunnittelen avaavani pyörien päällä olevan katukeittiön vappuaattona, sanoo Tanja Raivio.

Tuomi on luonut kansainvälisen ja upean uran toimien keittiöpäällikkönä ympäri maailmaa huippuhotelleissa ja ravintoloissa sekä kansainvälisen ExxonMobilin cateringvastaavana Afrikassa. Hän kuuluu myös kansainväliseen ja gastronomiseen Chaîne de Rôtisseurs -järjestöön, jonka toiminnan lähtökohtana on yhdistää alan harrastajat ja ammattilaiset.

Tanja Raiviota ja Mika Tuomea yhdistää intohimo ruokaan ja lähellä tuotettuihin, parhaisiin raaka-aineisiin. Tähän kuuluu myös ideologia juurille paluusta uudella twistillä.

Lue koko juttu Puumala-lehdestä numero 11.