Kunnanhallitus esittää Puumalan kunnanjohtajaksi Niina Kuuvaa

Kunnanhallitus esittää yksimielisesti Puumalan uudeksi kunnanjohtajaksi Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtajaa, yhteiskuntatieteiden maisteri Niina Kuuvaa. Haastatteluryhmä, joka koostui kunkin valtuustoryhmän edustajista, on haastatellut hakijoista viisi ja tehnyt oman ehdotuksensa. Kunnanhallitus hyväksyi tänään illalla pidetyssä kokouksessaan ehdotuksen yksimielisesti ja esittää sitä valtuustolle hyväksyttäväksi. Varalle ehdotetaan kauppatieteiden tohtori Marko Matalamäkeä.

Valtuusto päättää asiasta viikon päästä maanantaina.

 

Muut haastateltavat olivat Anne Murtonen, Jarno manni, Maija Pihlajamäki.

-Puumalan ja Etelä-Savon elinkeinoelämän tuntemus erottui muista hakijoista. Hänen selkeä näkemyksensä siitä, mihin Puumalan tulee kulkea tulevina vuosina, oli lisäbonusta, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Kautonen.

Kuuva on Kautosen mukaan seurannut tarkasti Puumalan hankkeita ja oli hakijoista parhaiten kartalla kunnan asioista. Haastatteluryhmä ja kunnanhallituksen jäsenet pitivät tärkeinä myös hyviä edunvalvontaverkostoja.

-Onhan Niina Kuuvalla takanaan myös hyvin hoidettu kunnanjohtajan viransijaisuus vuosina 2017-2019 ja palaute siitä on ollut hyvää, Kautonen lisää.

 

Niina Kuuva vastaa puhelimeen yllättyneenä ja sanoo, että jos esitys on yksimielinen, niin se tuntuu valtavan hyvältä ja luottamuksenosoitukselta.

-Kaikki hakijat olivat hyviä kandidaatteja monipuolisine taustoineen, joten tämä on aivan mahtavaa. Toivon, että tulos säilyisi tälläisenä valtuustossakin. Asiat Puumalassa ovat menneet hienosti eteenpäin ja tunnen henkilökunnan sekä luottamushenkilöt, Kuuva kommentoi.

Kuuva myöntää jännittäneensä kovasti.

-Minulla on kuitenkin hyvin realistinen kuva kunnanjohtajuudesta. Maaseutukunnan kunnanjohtaja tekee töitä kädet savessa monipuolisesti, joten glamouri on ehkä kaukana. Siitä huolimatta tämä olisi mahtava juttu. Tunnen ympäryskunnat ja maakunnan hyvin, Kuuva sanoo.

Kuuva oli ainut kunnanjohtajakokemusta omaava hakija. Puumalan kunnanjohtajan tehtävässä painottuu vahvasti talouden johtaminen ja strategisen johtamisen kokonaisuus.