Puumalan kunnanjohtajaksi haastateltavien viisikko on valittu -Puumala-lehti julkaisee Hildenin ”Näin Puumalan muuttuvan” podcast- ja blogisarjan. Ensimmäinen osa ”Hyppy”.

Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Niina Kuuva on yksi hakijoista ja haastateltavista.

Puumalan kunnanjohtajaksi on tullut yhdeksän hakemusta. Lisäksi virkaan on jätetty yksi suostumus. Hakuaika päättyi tiistaina 29. joulukuuta.

Hakijakaarti oli kunnanhallituksen puheenjohtajan Harri Kautosen mielestä monipuolinen ja hallitus on tyytyväinen hakijoiden erilaisiin taustoihin elinkeinoelämän ja taloushallinnon johtamisen puolelta.

-Lähdemme siitä, että viisi haastatellaan. Haastattelut pidetään ensi viikon loppupuolella ja päätösehdotus pyritään saada kunnanhallitukseen 11. päivä tammikuuta ja valtuustoon 18. päivä tammikuuta. Meillä on mielenkiintoiset haastattelut tulossa. Valmisteluryhmä valitsi haastateltavat juuri tänä aamuna, Kautonen kertoo.

 

Valmisteluryhmä on päättänyt haastatella hakijoista viisi, jotka ovat Anne Murtonen, Jarno Manni, Maija Pihlajamäki, Marko Matalamäki ja Niina Kuuva.

Hakemuksensa lähettäneiden joukossa on siis Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Niina Kuuva, joka tunnetaan Puumalassa hyvin hänen toimittuaan Hildenin viransijaisena vuosina 2017–2019. Vs. kunnanjohtajuus kesti puolitoista vuotta Matias Hildénin toimiessa kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen, kesk., erityisavustajana valtiovarainministeriössä.

Myös Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtajana 2010–2020 toiminut Maija Pihlajamäki Helsingistä on hakijoiden ja haastateltavien joukossa. Ennen ammattiyhdistysuraansa Pihlajamäki työskenteli muun muassa keskustan kunta- ja maakuntasihteerinä ja kaupunkitoiminnan suunnittelupäällikkönä. Pihlajamäki on hallintotieteiden maisteri.

 

Muut hakijat ovat hallintotieteiden ja yhteiskuntatieteiden maisteri Anne Murtonen Hämeenlinnasta, kasvatustieteiden maisteri Jarno Manni Sastamalasta, sosionomi YAMK Jenna Vertanen Ruokolahdelta, tradenomi Kirsi Kellokangas Helsingistä, kauppatieteiden tohtori Marko Matalamäki Seinäjoelta, tradenomi Sakari Varala Ikaalisesta ja hallintotieteiden kandidaatti Sami Suhonen Tampereelta.

Kokemusasiantuntija Matti Mäkelä Varkaudesta on lähettänyt postikortilla suostumuksensa virkaan.

Puumalan kunnanjohtajan virka tuli haettavaksi, kun Matias Hildén valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi. Hilden on johtanut kuntaa vuodesta 2011. Hakijoista kertoi ensimmäisenä Kuntalehti.

 

Puumala-lehti julkaisee Matias Hildenin Podcast ja blogisarjan ”Näin Puumalan muuttuvan”. Pääset kuuntelemaan tai lukemaan sarjan ensimmäistä osaa ”Hyppy” näin uuden vuoden kynnyksellä ja vuoden 2021 kunniaksi tästä.

Podcast ja blogi löytyvät myös verkkosivujen ylävalikosta podcastien alta.

Menestyksekästä uutta vuotta!

Toivottaa Puumala-lehti