Susi raateli metsästyskoiran Lieviskässä

Susi kuvattuna riistakameraan maanantaiaamuna yhdeksältä. Kuva Annamari Warjus

Lieviskän kylällä kaikki koiraharrastukset ovat nyt jäissä.

Hyvin koulutettu metsästyskoira menehtyi suden raatelemana Lieviskässä sunnuntai-iltana. Omistaja oli illalla laskenut suomenpystykorvan normaalisti iltapissille, kun sitä ei kuulunutkaan takaisin. Löytäjää kohtasi lohduton näky. Koirasta ei ollut paljon jäljellä.

Kyseisen koiranomistajan lähistöllä asuva vapaa-ajan asukas Annamari Warjus oli saanut napattua kuvan sekä lyhyen videon koiran raadelleesta sudesta matkapuhelimellaan. Lisäksi susi oli tallentunut riistakameraan.

-En tiedä toivunko tästä pelosta koskaan. Minulla on kolme koiraa, joita pitäisi uskaltaa ulkoiluttaa. Kaksi kääpiösnautseria ja 50 kiloinen broholminkoira ovat kaikki hyviä vahtikoiria, mutta eivät ne sudelle pärjää, Warjus sanoo.

 

Warjuksilla on Lieviskässä kakkoskoti, jossa he sanovat viettävänsä jopa enemmän aikaan, kuin kotonaan Hyvinkäällä.

-Sain kehotuksen soittaa aluehälytyskeskukseen ja kerroin ikävästä tapauksesta. Minulle sanottiin, että he ottavat yhteyttä suurpetoihmiseen. Sen tiedän, että sutta on nyt häädetty tältä alueelta.

Warjus on peloissaan koiriensa puolesta ja seuraa tarkkaavaisesti riistakameroita.

-Koirat haukkuvat sisällä silloin, kun ne vaistoavat suden. Minun mielestäni sudella ei ole asiaa pihapiiriin. Siinä menee raja. Kylällä on paljon koiria ja kissoja, kertoo Warjus.

Lieviskän kylä on keskellä villiä luontoa.