Ehdollista vankeutta pahoinpitelystä

Puumalan leirintäalueella tapahtuneessa kuolemantapauksessa tapahtui yllätyskäänne, kun tuomio tulikin pahoinpitelystä Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen taposta.

Puumalan leirintäalueella vuonna 2019 heinäkuussa 70-luvulla syntyneen miehen taposta syytetyn puumalaismiehen tuomio muuttui käräjäoikeudessa pahoinpitelyksi. Syytetty saa siis 60 päivää ehdollista vankeutta.

Vuonna 1990 syntynyt mies on ollut vangittuna 25. päivä toukokuuta lähtien ja syyttäjä vaati tuomiota taposta tai vaihtoehtoisesti törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen. Etelä-Savon käräjäoikeus käsitteli tapausta tiistaina ja keskiviikkona. Käräjäoikeus tiedotti syytetylle langetetusta tuomiosta ja rangaistuksen pituudesta torstaina. Oikeuskäsittelyä yksityiskohtaisemmin valottavaa tuomiolauselmaa ei ollut vielä torstaina saatavissa, mutta Puumala-lehti oli käräjäoikeudessa seuraamassa asian käsittelyä osan aikaa.

Voit lukea lisää tarkemmasta tuomiolauselmasta ja asioiden kulusta ensi viikon Puumala-lehdestä.