Sahanlahden viereen tulee uusia korkeatasoisia lomahuviloita

Korkealuokkaiset huvilat rakentuvat ensi kesään mennessä hulppeille kallioille. Kokonaisuudesta tulee osa Sahanlahtea.

Kotimaanmatkailu on saanut tänä kesänä koronan vauhdittamaa nostetta. Myös Puumalan kunta ja paikallinen Sahanlahti Resort Oy sekä Kuoreksenniemi Oy ovat huomanneet tarpeen korkealuokkaisille lomahuviloille jo viime syksynä.

Kunnanvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana äänestyksen kautta kunnanhallituksen esityksen Kuoreksenniemi-Sahanlahti asemakaavan muuttamisesta vastaamaan jo toteutunutta maankäyttöä muun muassa tielinjauksien osalta. Äänestys suoritettiin perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Asko Luukkosen pyynnöstä, sillä hän toivoi asian jäävän pöydälle tarkempaa tutkimista varten. Luukkosen mielestä 78-sivuisen lukupaketin lukemiseen olisi pitänyt saada enemmän aikaa, kuin torstaista maanantaihin. Esitystä kannatti kokoomuksen Martti Laine.

 

Valtuutetut äänestivät pöydälle jättämisestä tai asian käsittelyn jatkamisesta. Asian käsittelyä päätettiin jatkaa äänin 15-3 ja kolme valtuutettua äänesti tyhjää. Lopulta kunnanvaltuuston esitys asemakaavan muuttamisesta hyväksyttiin.

Uusi alue tulee Sahanlahden rajaa vasten upealle kalliolle ja se tulee olemaan osa Sahanlahden lomakeskuksen kokonaisuutta. Korkealuokkaisissa villoissa luonto ja maisema tulevat kohtaamaan vieraansa. Huviloiden otaksutaan valmistuvan jo ensi kesän sesongiksi.