Koomikko naurattaa koviten livenä

Sahanlahden Rantamakasiinin lavalle kapusi viime lauantaina neljä stand up -koomikkoa. Koomikot oli koonnut paikalle lappeenrantalaisen Sikahauska stand up clubin tuottaja ja koomikko Panu Kärri. Vuodesta 2005 huumoriklubia pyörittänyt Kärri lämmitteli ensin yleisön itse, minkä jälkeen lavalle nousi helsinkiläinen koomikko Heikki Vilja.

Puolituntisen keikkansa aikana Vilja heitti huulta esimerkiksi parinvaihtobileistä, pikkujouluista ja ensimmäisessä luokassa lentämisestä. 11 vuotta uraa stand up -koomikkona tehnyt Vilja sai yleisön nopeasti hilpeälle tuulelle. Suurin osa Viljan vitseistä kertoi hänen omasta elämästään, mutta huumoria ammennettiin tilaisuuden tullen vaikkapa yleisössä istuvien syntymäpäivistä tai kotipaikkakunnista. Keikka oli Viljan seitsemäs koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen ja ensimmäinen Puumalassa koskaan.

-Se meni paremmin kuin odotin etenkin, koska keli on näin hyvä. Poikkeusolojen jälkeen ihmiset haluavat aidosti tulla nauramaan, Vilja sanoi.

Vitsejä leipätyökseen kertovalle Viljalle koronalla oli lamaannuttava vaikutus. Kaikki keikat peruuntuivat kerralla eikä vitsejä syntynyt kotona istuessa, kun mieltä painoivat arjen murheet. Nyt Vilja elää viikko kerrallaan ja jännittää tulevaa syksyä.

-En oikeastaan edes pystynyt ajattelemaan stand upia. Vedin muutamia striimikeikkoja, mikä oli yllättävän kivaa. Ei se silti voita oikeaa keikkaa. Tällä hetkellä on vaikea ajatella uraa, kunhan vain pääsisin tekemään keikkoja, Vilja kertoi.

Lue lisää stand up -illasta ja yleisön kokemuksista tänään ilmestyneestä Puumala-lehdestä.