Vuoden huippukohde löytyy Sahanlahdesta

Janne ja Jaana Kuivalainen ovat iloisia kotimaanmatkailun huippukohde- maininnasta. Kuvassa myös tytär Martta, jonka mukaan on nimetty Rantamakasiinin kasvisburgeri. Kuva: Antti Kylmänen

Vuoden 2019 kotimaanmatkailun helmi löytyy Puumalan Sahanlahdesta. Sahanlahti Resort valittiin vuoden 2019 huippukohteeksi. Suomen Matkailijayhdistys SMY ry:n puheenjohtaja Taisto Kainulainen ja  varapuheenjohtaja ja sihteeri Kalevi Antikainen palkitsivat yrittäjäpariskunnan Jaana ja Janne Kuivalaisen ahkerasta työstä kotimaan matkailun sparraajina. Kunniakirja ojennettiin yrittäjille tiistaina Sahanlahden historiallisen kauniissa sahamiljöössä.

-Kotimaan matkailukohde voi olla iso tai pieni, mutta kohteen tulee erottua paremmaksi vertaistensa joukossa. Sahanlahti Resort on hyvin hoidettu ja monipuolinen lomakeskus, joka on löytänyt asiakaskuntansa, perustelee Kalevi Antikainen.

Vuoden huippukohteina ovat aiempina vuosina komeilleen muun muassa Kotkan Merikeskus Vellamo, joka oli ensimmäinen huomionosoituksen saanut huippukohde. Läheltä liippaa myös Taidekeskus Salmela Mäntyharjulla ja Euroopan kulttuuripääkaupunkinakin palkittu Turku vuonna 2011. Vuonna 2015 palkittiin puolestaan upeat Serlachius-museot Mäntässä. Seuraavana vuonna kunniakirja meni Imatranajoille ja vuonna 2017 Hotelli Punkaharjulle. Ranuan eläintarha palkittiin puolestaan vuonna 2018.

-Pitää muistaa, että palkintoa ei jaeta ihan joka vuosi. Vuoden huippukohteessa on aina jotain opiksi otettavaa muille matkailualan toimijoille. Sahanlahti on esimerkki pienemmästä ja vähemmän tunnetusta päästä.

Suomen Matkailuyhdistyksen hallituksessa on jäseniä kattavasti koko Suomesta. He ovat kaikki kotimaanmatkailun asiantuntijoita.

 

Lue Kuivalaisten kommentteja ja koko artikkeli tänään ilmestyneestä Puumala-lehdestä!