Ville Haapasalon hatsapuri-leipäkoju avattiin – katso videolta, miten avajaiset sujuivat

Ville Haapasalo ojentaa hatsapuri-leipää Timo Arbeliukselle.

Ville Haapasalo avasi perjantaina 12. kesäkuuta Puumalan satamatorille kojun, jossa hän myy georgialaista hatsapuri-leipää. Asiakkaita oli jonoksi asti heti kello kymmeneltä, kun koju avasi ovensa. Ensimmäinen leipä myytiin torin toiselle puolella sijaitsevan Kalakontin omistajalle Tanja Raiviolle. Hikipisarat valuivat Haapasalon otsalla, kun hän tehtaili leipiä kymmenille innokkaille asiakkaille kuumassa kontissaan.

Haapasalo sain bisnesidean noin puolitoista kuukautta sitten koronarajoitusten vietyä päivätyöt. Aiempaa kokemusta leipomoalalta herralla ei ole, mutta intoa löytyy senkin edestä. Perustelut juuri hatsapuri-leivän myymiselle ovat yksiselitteiset.

-Hatsapuri on maailman paras ruoka, sanoo Haapasalo.

Haapasalo korostaa, ettei ole tullut haastamaan sataman muita yrittäjiä.

-En tullut kilpailemaan kenenkään kanssa. Haluan vain tuoda jotain uutta torille, sanoo Haapasalo.

Hatsapuri-koju toimii yhteistyössä Ravintola Virran kanssa. Virran vastuulla olevasta juomavalikoimasta löytyy muun muassa georgialaista Borjomi-vettä ja maanantaista eteenpäin myös georgialaista puna- ja valkoviiniä. Hatsapuri on litteä, juustotäytteinen leipä ja georgialainen perinneherkku.

Juttua korjattu klo 16.20: Kojulla myydään georgialaista Borjomi-vettä ja maanantaista eteenpäin myös puna- ja valkoviiniä. Kojulla ei myydä georgialaista olutta.