Kirkkoon voi taas tulla ja kirkkovaltuustot päättävät tänään liitosneuvotteluiden jatkosta

Helena Castrén näyttä nuuttinarua, jolla suljetaan kaksi penkkiväliä, jotta turvavälit kirkossa säilyvät.

Tänään jännitetään syntyykö illan kirkkovalatuustojen kokouksissa Puumalan, Sulkavan ja Juvan yhteistyöhön johtavia liitosneuvotteluja vai loppuvatko keskustelut tähän. Kaikkien kolmen seurakunnan valtuustot kokoontuvat nyt yhtä aikaa päätöksentekoon. Toukokuun alussa valmistuneessa Sami Lahtiluoman selvityksessä puollettiin seurakuntaliitoksen valmisteluun ryhtymistä.

Itse ajattelen, että lakisääteisen itsenäisen seurakunnan tehtävät ovat näillä taloudellisilla ja työntekijäresursseilla vaarassa ilman yhdistymistä. Mielestäni tämä ei enää ole mielipidekysymys, kirkkoherra Helena Castrén pohtii.

Puumalan kirkkoneuvoston äänet jakautuivat viimeviikon kokouksessa liitosneuvottelujen puolesta 5–2. Sulkavalla kirkkoneuvoston päätös oli yksimielinen liitosneuvotteluiden puolesta. Juvan seurakunnan kirkkoneuvosto sen sijaan ei kannata seurakuntaliitokseen lähtemistä.

Juvan kirkkoneuvosto perustelee esitystä sillä, että Juvan seurakunnan talous on kahta muuta vakaammalla pohjalla eikä seurakunnalla siten ole taloudellista pakkoa liitokseen.

-Jos Puumalan seurakunnan kirkkovaltuusto ja muut valtuustot äänestävät nyt ei, niin tuomiokapitulilla on vielä olemassa puuttumispykälä, eli niin sanottu veto-oikeus. Joten seurakuntaliitosneuvotteluihin lähteminen ei välttämättä ole loppuun käsitelty vielä valtuuston jälkeenkään, muistuttaa Castrén.

 

Myös kirkkoon pääsee jälleen sunnuntaina pienin poikkeusjärjestelyin. Penkeillä istutaan väljemmin ja kädet desifioidaan. Ehtoolliselle mennään kuusi henkilöä kerrallaan ja käytössä ovat valmiiksi asetetut kertakäyttöpikarit ja servettien päältä itse nautittava öylätti.

Lue lisää tänään ilmestyneestä Puumala-lehdestä!